Издаването на указа за датата на парламентарните избори зависи от

...
Издаването на указа за датата на парламентарните избори зависи от
Коментари Харесай

Президентът: Издаването на указа зависи от работата на депутатите

Издаването на указа за датата на парламентарните избори зависи от това по какъв начин народните представители ще провеждат оттук насетне своята работа, тъй че да изпълнят най-малко най-важната част от задачата, която е пред тях. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

По думите му на дневен ред не е толкоз датата на изборите, а дали Народно събрание ще се активизира да свърши най-малко част от работата.

" На плещите на народните представители лежи отговорността за актуализация на бюджета. Вярвам, че те няма да оставят работещите, пенсионерите, лечебните заведения и бизнеса без пари. Всички чакаме в оставащите дни те да провеждат оптимално добре своята работа. Има и значими проектозакони, които предстоят да бъдат гласувани ", сподели президентът.

За избори 2 в 1 Радев отново повтори, че такова разбъркване е срещу духа на нашата Конституция.

" Този вид не е в интерес и на президентската институция, само че би трябвало да отчитаме и обстоятелството, че рецесията се задълбочава, а и би трябвало да призоваваме българите да гласоподават в три следващи седмици, което се обвързвано и с разход на средства и с време ", сподели той.

Радев подчертава на това, че ще търси рационално решение, тъй като и изборната администрация ще бъде извънредно натоварена.

Той съобщи, че тематиката за служебния кабинет не е на дневен ред.

Не пожела да разяснява дали ще поддържа партиен план към служебния министър на стопанската система Кирил Петков.

Румен Радев взе участие през днешния ден в откриването на военномедицински симулационен подготвителен център във Военномедицинска академия. Президентът следи проява на оказване на първа помощ под обстрел, в тактическа конюнктура и по време на евакуация.

Радев поздрави управлението на ВМА за основания център, което за него е голяма инвестиция в бъдещето на нашите въоръжение сили.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР