Издаването на осигурителен номер за работа в Англия в момента

...
Издаването на осигурителен номер за работа в Англия в момента
Коментари Харесай

Проблем за българите, които искат да работят в Англия

 Издаването на застрахователен номер за работа в Англия сега е спряно поради ограниченията против ковид. За това алармират българи в групите в обществените мрежи.

Причината е, че бюрата по труда или по-известните в Обединеното кралство Джоб центрове сега не работят с цел да лимитират физическите контакти, предава " Монитор ".

Засега няма и информация по кое време ще отворят. Необходимостта от застрахователен номер е за всички, които възнамеряват да работят на територията на Острова. Без този номер работодателите не наемат хора. За да го получат обаче първо е належащо да се съобщи в бюрото по труда, че лицето желае да кандидатства за застрахователен номер. След към седмица от джоб центъра изпращат писмо на посочен от заявителя адрес с покана за изявление. Така хората би трябвало да посетят в уречения ден и час институцията и тогава чиновник от центъра го разпитва за потребността му от застрахователен номер. До месец след осъществяване на изявлението искащият получава писмо с осигурителния номер или отвод за даване на подобен с претекстове.

В обществените мрежи тематиката е необятно дискутирана, защото доста наши гурбетчии желаят да заминат за Англия и се интересуват от документите, които би трябвало да си извадят за работа. Сред полемиките има и такива, които настояват, че има работодатели, които наемат и без застрахователен номер, само че действително може да се работи избран период, да вземем за пример един месец.

Други пък оферират подпомагане за издаване на осигуровка, незабавно откакто джоб центровете бъдат отворени против 30 паунда. Срещу 50 пануда пък може да се наеме преводач, който да се яви на изявление за иншуранс, с човек, който не приказва езика. За по- неориентираните се оферират редица такива платени услуги. Например за подпомагане за издаване на статут за уседналост желаят по 50 паунда. Между 70 и 100 паунда пък излиза таксата за счетоводител, който да завърши данъчната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР