Издаването на български документи за самоличност на двамата заложници на

...
Издаването на български документи за самоличност на двамата заложници на
Коментари Харесай

Експерт по сигурността: Издаването на документи няма да помогне на заложниците на Хамас с български произход

Издаването на български документи за идентичност на двамата заложници на " Хамас " с български генезис по-скоро няма да помогне в стъпките за освобождението им. Това мнение изрази в ефира на NOVA специалистът по сигурността проф. Румен Кънчев, разяснявайки информацията, че двама от заложниците на " Хамас " са от български генезис.

Според него договаряния може да се водят чак след приключването на сухопътната интервенция на Израел в Газа. 

" Трябва да поздравим премиера и вицепремиера за бързото отиване до Израел. Очевидно  мотивът за визитата им е бил точно информацията за заложниците на " Хамас ", които са с  български генезис. И  Николай Денков, и Мария Габриел обявиха поддръжка в този миг за Израел. В момента никой не знае къде да и другите заложници. Според мен те са държани на разнообразни места и се охраняват строго. Дано да останат живи и здрави до края на тази военна акция, водена от Израел ", акцентира той. 

По думите му за всяка терористична организация няма значение с какъв паспорт са заложниците. " Но министър председателят и вицепремиерът използваха израза, че заложниците са " от български генезис ". Това значи, че един от родителите им е българин. Но откакто нямат български документи – ние не можем по линия на Министерство на външните работи и ДАНС да проверим техните паспорти ", съобщи Румен Кънев.

Професор Гечев изрази подозрения, че при по този начин стеклата се обстановка ще бъдат издадени български паспорти на заложниците, както предложи вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР