Издателска къща Хермес подготви традиционните Дни на българската книга, които

...
Издателска къща Хермес подготви традиционните Дни на българската книга, които
Коментари Харесай

Дни на българската книга обявява Хермес

Издателска къща " Хермес " приготви обичайните Дни на българската книга, които се организират от 11 до 24 май. Във връзка с тази тематична акция всяка седмица през май със знака на ИК " Хермес " ще излиза най-малко една книга от български създател.

Заглавието, с което започня самодейността на 7 май, е " Дневниците на Ая " - дебютен разказ от Яна Станкова. Други създатели, от които ще чакаме книги, са Димо Райков, Владимир Зарев, Анита Тарасевич, както и романът, спечелил Деветия народен конкурс " Хермес " за млади създатели - " Чуй щурците " от Татяна Попова. За всички тях, както и за съпътстващите ги министър председатели научи ДУМА от Цветомила Димитрова, уредник маркетинг на издателството.

" Дневниците на Ая " от Яна Станкова е роман, който се развива към ръба на действителността. Предимно оттук. Един прелестен, привидно напълно елементарен четвъртък прекатурва живота на млада жена. В столичен квартал, който към момента няма история, Ая намира от дълго време изгубената си сестра... единствено с цел да изчезне още веднъж. За да запълни пропастта сред тях и да наваксат двайсет и петте години разлъка, тя оставя дневниците, които е водила от дете. Прочитайки написаното, сестра й взема решение да опише нейната история - от време на време тъжна и трогателна, от време на време смешна. Но същинска. Една завладяваща и мистична история, която кара да повярваме в чудеса! Вече в никакъв случай и нищо няма да бъде същото...

Яна Станкова е родена през 1980 година във Враца. Завършва славянска лингвистика във Великотърновския университет. След дипломирането си се реалокира в София, където работи дванадесет години. Понастоящем живее със брачна половинка и децата си в търновско село.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР