Издателска група „Просвета“ започна заснемането на първите у нас видеоуроци

...
Издателска група „Просвета“ започна заснемането на първите у нас видеоуроци
Коментари Харесай

За първи път в България: видеоуроци на жестов език за деца

Издателска група „ Просвета “ стартира снимането на първите у нас видеоуроци в помощ на децата, които употребяват жестов език. Те ще бъдат част от просветителната платформа е-просвета в секцията за безвъзмездни просветителни материали и ще се употребяват свободно още от тази есен.

Партньор на „ Просвета “ в благородното начинание е Националната асоциация на преводачите на жестов език в България (НАПЖЕБ).

„ Изключително сме разчувствани, че това се случва за първи път в България – образователният материал да бъде поднесен на български жестов език, а това е значима причина за повишение на качеството в образованието на глухите възпитаници “, разясняват от асоциацията.

Досега у нас липсваха подобаващи просветителни запаси за деца в учебна възраст, които имат потребност от достъп до информация посредством жестов език. Именно поради това от „ Просвета “ и Националната асоциация на преводачите на жестов език в България сплотиха старания в основаването на видеоуроци, които да оказват помощ на децата да учат пълноценно.

„ Проектът изисква време, голяма работа и отделянето на съществени запаси, с цел да бъдат покрити най-важните тематики по предметите в началния стадий. Ще качваме в е-просвета всеки нов видеоурок с жестов превод незабавно щом е подготвен “, споделят от издателството.

Инициативата получи поддръжка от Съюза на глухите в България (СГБ) и от Асоциацията на родители на деца с повреден слух (АРДУС).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР