Издадохме държавата в отлично финансово състояние, обяви на брифинг Венко

...
Издадохме държавата в отлично финансово състояние, обяви на брифинг Венко
Коментари Харесай

ПП/ДБ: Проблем с фискалния резерв днес няма – утре ще отговаря кабинетът Главчев

Издадохме страната в чудесно финансово положение, разгласи на брифинг Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната " . Повод за изявлението му бе вчерашното  за размера на фискалния запас.

Проблем с държавния бюджет няма, няма проблем и с фискалния запас, акцентира Сабрутев. Той е в размер на 9,9 милиарда лв.. Фискалният запас е като елементарна разплащателна сметка, изясни депутатът, и сега е по-нисък, тъй като са направени планувани разноски, а се чакат доходи, които идвали по-късно. За насочна точка се взема края на месеца, когато са пристигнали всички доходи, а при започване на месеца се правели разноските.
 ГЕРБ желаят Асен Василев да върне 1 милиарда лева на енергетиката
ГЕРБ желаят Асен Василев да върне 1 милиарда лева на енергетиката

Увеличението на тока ще вдигне общата инфлация

Изненадани сме леко, че това внезапно се проблематизира, счита и Георги Ганев . Проблем с бюджета няма, безапелационен бе той.

Според ПП/ДБ президентът плаши хората,

От своя страна депутатът Мартин Димитров разяснява, че в този момент фискалният запас е с 50% по-висок, в сравнение с когато Бойко Борисов е напуснал властта през 2021, а тогава казвал, че всичко е наред.

Истинският проблем са разноските, които дали своят вот от ГЕРБ , които ги нямало в бюджета, по думите му. Оставихме бюджета в доста положително финансово положение, от тук нататък отговорността е на ГЕРБ, безапелационен бе той. Бюджетът е постоянен, по думите му. Сега значимо било да се успокоят хората.

От тук отговорността по какъв начин ще се развива страната е на служебния кабинет , безапелационни са от ПП-ДБ.
 На Борисов му липсва мазнинката в бюджета
На Борисов му липсва мазнинката в бюджета

Няколко милиарда са изхарчени в последните няколко дни на правителството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР