Изчислена в щатски долари, общата пазарна капитализация на листнатите в

...
Изчислена в щатски долари, общата пазарна капитализация на листнатите в
Коментари Харесай

Градът, който измести Лондон като най-голям фондов пазар в Европа

Изчислена в щатски долари, общата пазарна капитализация на листнатите в Париж компании изпревари тази в Лондон. Това демонстрира показател, формиран от Bloomberg. Така Англия отстъпи короната си на максимален пазар на акции в Европа на Франция, защото опасенията за икономическия напредък натежават върху активите на Англия.

От друга страна облекчаването на анти-Covid разпоредбите в Китай поддържа акциите на френските компании за първокласни артикули.
 Париж има проект да направи 40% от жилищата в града налични за хора с невисок приход
Европейската столица с едни от най-скъпите жилища има проект да направи 40% от домовете налични за хора с невисок приход

Проблемът, който градът счита да реши, е неоспорим

Цените на акциите на фокусираните върху вътрешния пазар компании в Обединеното кралство се сринаха тази година, до момента в който книжата на френските производители на първокласни артикули като LVMH SE и притежателя на Gucci Kering SA неотдавна бяха подкрепени от оптимизма по отношение на евентуалното облекчение на политиката на Китай за нулев Covid.

Валутните придвижвания също са работили в интерес на Париж. Минибюджетът на някогашния английски министър-председател Лиз Тръс и последвалата стихия на финансовите пазари в Обединеното кралство сринаха цената на паунда по отношение на зелените пари до най-ниското равнище от 1985 година.

Британските компании със междинна капитализация бяха безусловно смазани тази година поради прогнозите, че бюджетите на английските семейства ще се окажат под по-силен напън спрямо други страни в Европа, а притежателите на жилища във Англия са изправени пред скок в лихвените заплащания поради всеобщото разпределяне на ипотечни заеми с еластичен лихвен % в страната.

В рамките на към три седмици откакто Лиз Тръс стана министър-председател, пазарите на акции и облигации в Обединеното кралство изгубиха обща стойност за почти $500 милиарда, като доверието на вложителите беше разтърсено от минибюджета.

Разликата в пазарната капитализация сред английския и френския фондов пазар се топи, откогато британците гласоподаваха да изоставен Европейския съюз през 2016 година, когато беше към $1,5 тилиона. Днес английските акции се правят оценка на към $2,821 трилиона, а френските - на към $2,823 трилиона.
 Ще извади ли Риши Сунак Англия от дълбоката криза, в която страната от ден на ден затъва?
Ще извади ли Риши Сунак Англия от дълбоката криза, в която страната от ден на ден затъва?

Новият министър-председател на Англия ще стъпи през днешния ден публично в длъжност
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР