Изчаква се да има по-смислена общоевропейска позиция за Украйна, за

...
Изчаква се да има по-смислена общоевропейска позиция за Украйна, за
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката обясни защо се бави продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене"

Изчаква се да има по-смислена общоевропейска позиция за Украйна, с цел да се осъществя продажбата на оборудването от плана АЕЦ " Белене ". Това сподели министърът на енергетиката Румен Радев. Той посочи, че става дума за финансовия пакет за Украйна.
 
Министър Радев е уверен, че ще има позитивно развиване по тематиката. " Оборудването е в чудесно положение ", посочи той. Междувременно този интервал е употребен, с цел да се отговори на въпроса дали може да се употребяват елементи от парогенераторите за наши цели. " Да, може, само че към този момент твърдо е открито, че нямаме потребност ", разяснява министърът.
 
 Румен Радев, министър на енергетиката Румен Радев, министър на енергетиката Източник: Zonanews  Румен Радев, министър на енергетиката Румен Радев, министър на енергетиката Източник: Zonanews  Румен Радев, министър на енергетиката Румен Радев, министър на енергетиката Източник: Zonanews

Ако по някаква причина не се стигне до договорка или продажба, ще се търсят други други възможности за оборудването. Към момента най-големите старания са ориентирани към договарянията с Украйна. На въпрос на Българска телеграфна агенция за какво при започване на годината България е внесла повече ток, в сравнение с е изнесла, министър Радев отговори, че в страната ни има динамичен продан.
 
Според него в тази ситуация става дума за това, че оперативният баланс се съпоставя с 2022 година и началото на 2023 година, когато цените на електрическата енергия бяха доста високи на пазара, а това позволяваше дейното включване на въглищните централи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР