Избягването на пряка конфронтация на НАТО с Русия е главният

...
Избягването на пряка конфронтация на НАТО с Русия е главният
Коментари Харесай

Избягването на пряка конфронтация на НАТО с Русия - главен приоритет на германския канцлер

Избягването на директна борба на НАТО с Русия е основният приоритет на немския канцлер, предава организация " Ройтерс ". Агенцията цитира изявление за списание " Шпигел ", в което Олаф Шолц се пази от критиците, настояващи за изпращане на гаубици и танкове в помощ на украинската войска и за прекъсване на покупко-продажбите за съветски газ.

" Няма устав, по който да се реши в кой миг Германия може да се окаже страна във войната в Украйна. Затова е значимо да обмисляме доста деликатно и да съгласуваме дейностите си " , изяснява Шолц пред " Шпигел ".

Германия е измежду дребното европейски страни, които не ускориха директната си военна помощ за Украйна след началото на новата съветска атака в Донбас.

Канцлерът Шолц е подложен на рецензии за това и от съдружните си сътрудници - Зелени и либерали. Пред Шпигел той заобикаля директен отговор дали ще усили военните доставки, само че съгласно вестник " Велт ам Зонтаг " напълно скоро ще би трябвало да се произнесе по искане на концерна " Райнметал " за лиценз да продаде на украинците 100 бронетранспортьора.

На нападките, че Германия продължава да зарежда съветската военна машина със сумите, плащани всекидневно за природния газ, Шолц дава отговор, че не вижда по какъв начин едно газово ембарго ще постави завършек на войната.

" Ако възприемаше стопански причини, Путин в никакъв случай нямаше да стартира тази безумна война ", споделя канцлерът на Германия.

Според Шолц не става дума за пари, а за отбягване на трагична икономическа рецесия със загуба на милиони работни места и заводи, които в никакъв случай повече няма да отворят порти.

" Такава рецесия ще засегне освен в Германия, а и цяла Европа и ще понижи опциите за следвоенно възобновяване на Украйна ", показва немският канцлер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР