Избухналата яростна битка между е по-опасна от конфронтацията с Хамас

...
Избухналата яростна битка между е по-опасна от конфронтацията с Хамас
Коментари Харесай

Зюддойче Цайтунг: Израел е разделен от нова фронтова линия

Избухналата гневна борба сред е по-опасна от борбата с Хамас в Газа, твърди Петер Мюнх в разбор за немския Зюддойче Цайтунг.
Израел претърпява сложни времена, само че страната е привикнала с войните. Опитът демонстрира, че гранатите падат, само че в някакъв миг ще настъпи мир.
Сега, обаче, при, е налице новооткрит фронт, който в последна сметка може да бъде надалеч по-опасен от борбата с външните врагове. И тази фронтова линия минава тъкмо през Израел, написа анализаторът.
Арабското малцинство съставлява към 20% от 9-те милиона поданици на Израел, а в доста градове има смесено население.
Оттам идват притеснителни фотоси и новини. Тълпа араби в Лод, подтикната от, стартира да разграбва магазини. Бързо като огън насилието се разпростря по цялата страна и незабавно по улиците се появиха екстремисти, които крещят апели „ Смърт на арабите ”.
Става дума за „ кристална нощ в Лод ”, а президентът приказва за „ революция ”, министър председателят предизвестява за появяването на „ безредица ”. Ситуацията в действителност заплашва да излезе от надзор и това заплашва устоите на страната, предизвестява изданието.
 Интензивни бомбардировки в Ивицата Газа, Организация на обединените нации е неспособна да спре насилието (ВИДЕО) Интензивни бомбардировки в Ивицата Газа, Организация на обединените нации е неспособна да спре насилието (ВИДЕО)
Израелски военни самолети бомбардираха линията Газа през нощта против понеделник, оповестиха пред Агенция Франс Прес очевидци в палестинския анклав, отк...
Съвместното общуване на араби и евреи в Израел постоянно е било нежно. Въпреки че през 1948 година създателят на страната Давид Бен Гурион намерено подсигурява на арабските жители същите права като тези на евреите, в реалност те живеят в редом общество. Арабското малцинство постоянно е било пренебрегнато от страната.
Ерата на Нетаняху добави още един детайл: целеустремен тормоз и дискриминация. В допълнение, признатият през 2018 година закон за националната страна трансформира арабите във второкласен жители. Разделението, основано от Нетаняху, е частично отговорно за обстоятелството, че в този момент тълпи от евреи и араби основават безпорядък по улиците.
Оръжията към Газа един ден ще замлъкнат. Както и при предходните войни сред израелската войска и палестинското придвижване Хамас, двете страни ще продължат да враждуват от двете страни на фронтовата линия. Междувременно, обаче, в Израел хората ще би трябвало да продължат да живеят дружно и да намерят нов баланс между тях.
Още:  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР