Избухнал пожар тази сутрин в незаконен хостел в центъра на

...
Избухнал пожар тази сутрин в незаконен хостел в центъра на
Коментари Харесай

Пожар в незаконен хостел в Рига уби 8 души

Избухнал пожар тази заран в противозаконен хостел в центъра на латвийската столица Рига аргументи гибелта на осем и рани девет души, заяви противопожарната работа, съобщи Би Би Си.

По обяд пожарът е бил премахнат. Изгоряла е повърхност от 250 квадратни метра, заяви противопожарната работа в „ Туитър “. Евакуирани са 24 души.

Зам.-началникът на латвийската полиция Андрийс Гришинс сподели пред публицисти, че след смъртоносния пожар полицията е почнала следствие, само че още няма заподозрeни.

Документите им също са изгорели, сподели Гришинс. Според него ще са нужни ДНК проби, с цел да се откри самоличността на жертвите.

По думите на зам.-началникът на противопожарната работа Мартинш Балтманис хостелът е бил в нелегално преустроена жилищна повърхност, в която е имало 30 дребни пространства. Според локални поданици, представени от латвийски медии, обектът е бил посещаван от наркомани и алкохолици.

Вътрешният министър Сандис Гиргенс показа, че от януари насам пожарникарите не са имали достъп до мястото за осъществяване на постоянни инспекции на сигурността на постройката.

Още преди пожара управляващите са били взели решение да затворят хостела поради тъжби, че там се прави противозаконна активност, само че то не е било изпълнено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР