Избраният за 46-ти президент на последователно обеща да се откаже

...
Избраният за 46-ти президент на последователно обеща да се откаже
Коментари Харесай

Ще възстанови ли Байдън световното лидерство на САЩ?

Избраният за 46-ти президент на поредно даде обещание да се откаже от изолационистката политика на предшественика си. Но с цел да възвърне същински водачеството на Съединени американски щати, той ще би трябвало да завоюва още веднъж доверието на отчуждените съдружници на Америка и да държи съперниците си виновни за дейностите им.
даде обещание да възвърне лидерската роля на Съединени американски щати в света, като обърне едностранчивостта на администрацията на Тръмп и се концентрира върху дългогодишните интернационалните съюзи. Той съобщи, че неговата администрация ще издигне равнището на дипломацията и ще управлява посредством " силата на образеца ", а не посредством " образеца на силата ".
Байдън наследява обстановка, при която съдружниците слагат под въпрос доверието в Съединени американски щати, а връзките сред Вашингтон и столиците по света са изпълнени напрегнато.
Новоизбраният президент даде обещание да поправи допустимо най-вече вреди /нанесени от предходната администрация/, през първите 100 дни на поста, като анулира редица изпълнителни заповеди, подписани от президента Доналд Тръмп. Това са заповеди, нарушаващи интернационалните съглашения и съюзи, които президентът твърди, са ощетяващи Америка по разнообразни аргументи. Критиците настояват, че тези дейности са контрапродуктивни и че американският изолационизъм просто е разрешил на Китай да разшири въздействието си в отсъствието на Съединени американски щати.
Ето няколко от най-големите обрати във външната политика, които определеният президент даде обещание да направи неотложно:
Съвместен изчерпателен проект за деяние (JCPOA)
Тръмп постоянно се противопоставяше на JCPOA, по-известен като, като „ една от най-лошите покупко-продажби в историята “ и извади Съединени американски щати от съглашението на 8 май 2018 година Той възвърне глобите против Иран и всички, имащи бизнес с Техеран.
Подписано от Китай, Франция, Русия, Англия, Германия и Иран и от администрацията на Обама през 2015 година, сспоразумението гарантираше определяне на разговор и мониторинг на нуклеарната стратегия на Иран в подмяна на стопански облекчения. Администрацията на Тръмп назова съглашението едва и вместо това продължи политиката, която дефинира като " акция за оптимален напън ".
Байдън съобщи, че политиката на Тръмп е неефективна и послужила единствено за ескалация на напрежението. Той даде обещание да се причисли още веднъж към JCPOA, само че ще анулира глобите единствено след удостоверение за прецизното съблюдаване на разпоредбите на JCPOA от Техеран.
Байдън може да усили дистанцията сред Съединени американски щати и районния съперник на Иран и най-големия арабски съдружник на Вашингтон в Близкия изток - Саудитска Арабия. Тръмп ухажваше деликатно властническата монархия по време на ръководството си, до момента в който кралството играеше основна роля в антииранския съюз на президента. Байдън може да започва това разграничаване, като приключи поддръжката на Съединени американски щати за непопулярната война на Саудитска Арабия в Йемен.
 Джо Байдън - кой е 46-ят президент на Съединени американски щати Джо Байдън - кой е 46-ят президент на Съединени американски щати
Новият президент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън е роден в Скрънтън, Пенсилвания и понастоящем живее в Уилмингтън, Делауер. Джоузеф Байдън е...
Парижко
Байдън, определен частично поради обещанието да се бори с изменението на климата, непрекъснато декларира, че неотложно ще се причисли към Парижкото съглашение за климата. Тръмп, който отхвърля климатичните промени изтегли Съединени американски щати от съглашението на 1 юни 2017 година, потвърждавайки, че то незаслужено облагодетелства Китай.
Съединени американски щати са вторият по величина замърсител в света след Китай и до момента в който Тръмп аргументира позицията си от икономическа позиция, избирайки облагите от използването на изкопаеми горива пред опазването на околната среда, Байдън даде обещание да построи чиста енергийна стопанска система с финансиране на амбициозни стратегии за понижаване на излъчванията, които в същото време ще основат доста работни места.
(СЗО)
Администрацията на Байдън се ангажира неотложно да възсктанови поддръжката на Съединени американски щати за Световната здравна организация и да се стреми да управлява напъните против пандемията. Съединени американски щати имаха огромно въздействие в този значим орган за публичното опазване на здравето, като осигуряваха цели 15% от бюджета й (Германия способства с 5,6%). На 7 юли 2020 година президентът Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще се отдръпват от организацията - която, наред с други неща, координира световните проби за ваксини до 6 юли 2021 година
 Иън Бремър: Байдън ще встъпи в служба като най-слабия президент на Съединени американски щати от 40 година насам Иън Бремър: Байдън ще встъпи в служба като най-слабия президент на Съединени американски щати от 40 година насам
Демократът Джоузеф Байдън в последна сметка ще бъде разгласен за победител в американските избори, само че ще встъпи в служба като най-слабия п...
Обединените народи ()
Тръмп заплаши да напусне Организация на обединените нации, въпреки че до момента Съединени американски щати са напуснали публично единствено две организации в границите на органа: Съветът за правата на индивида (UNHRC) и Организацията за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО). Съединени американски щати показаха като причина несправедливото и едностранчиво отношение към съдружника Израел и в двата случая.
Световната комерсиална организация (), и Сенатът
Други въпроси, чийто решение ще бъдат приоритет за Байдън, включват положението на интернационалните търговски връзки, както и ролята на Съединени американски щати в органи като Световната комерсиална организация (СТО).
Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) е мястото, където Байдън ще се стреми да срине някои загради, появили се през последните четири години и да разшири съдействието, само че задачите на външната политика на Съединени американски щати ще останат непроменени.
 The Economist: Какво бъдеще вещаят изборните резултати в Съединени американски щати? The Economist: Какво бъдеще вещаят изборните резултати в Съединени американски щати?
Дълги месеци на яростна акция, 13,9 милиарда щатски $ изхарчени за нея, необятно публикуваната пандемия, всеобщите расови прочие..
Въпросът е дали Байдън ще може да си върне доверието на сътрудниците и сполучливо да реализира декларираните от него цели: „ Повишаване на сигурността, просперитета и полезностите на Съединените щати, като се подхващат незабавни стъпки за възобновяване на нашата лична народна власт и съюзи, отбрана на икономическото ни бъдеще и още един път Америка да бъде отпред, водейки света към справяне с най-неотложните световни провокации ".
Байдън е заложил необятни и амбициозни проекти на доста фронтове, само че въпреки че някои от изпълнителните заповеди на Доналд Тръмп могат да бъдат анулирани, без болшинство в Сената всичко, което изисква утвърждение от Конгреса, може да се окаже съвсем невероятно за реализация.
Без подозрение първата най-тежка задача пред новия президент ще бъде да се изправи против и икономическите последствия, които той предизвиква.
 
* Анализ на Джо Шелтън, оповестен от „ ”, БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР