Избраните изпълнители на първите два от общо трите участъка на

...
Избраните изпълнители на първите два от общо трите участъка на
Коментари Харесай

Северна Македония: Скоро ще започне работа на терен по жп линията за България

Избраните реализатори на първите два от общо трите сектора на железопътната линия, която би трябвало да свързва Република Северна Македония с България - Куманово-Беляковце и Беляковце - Крива Паланка, към този момент активизират експертните си екипи и техника, с цел да стартира работа на терен, сподели министърът на превоза и известията на Република Северна Македония Благой Бочварски по време на посещаване в Струмица.

„ Обявихме, че тази есен ще бъдем на място при започване на работата по най-мащабния инфраструктурен план в железопътната инфраструктура от оповестяването на независимостта на Северна Македония до през днешния ден, инвестиция от над 200 милиона евро за свързване на (Република Северна) Македония с България. Проектът е значим поради кулоар 8, който е от изключително значение за бизнеса, по този начин ще помогнем на компаниите, които да имат опция за транспорт на тежки товари ”, сподели Бочварски.

В края на юли тази година " Македонски Железници Инфраструктура " подписа съглашение с австрийската компания " Щрабаг ", която би трябвало да приключи работата по реконструкцията и завършването на първия сектор от трасето, както и с турската " Гюлермак " за цялостното създаване на втория сектор. До края на годината годината би трябвало да бъде разгласен търг за избор на реализатор за третия сектор от Крива паланка до границата с България, напомнят медиите в Северна Македония.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР