Избрани устройства на TP-Link ще се предлагат със софтуер Avira

...
Избрани устройства на TP-Link ще се предлагат със софтуер Avira
Коментари Харесай

Превръщат Wi-Fi рутерите в решение за IoT сигурност

Избрани устройства на TP-Link ще се оферират със програмен продукт Avira SafeThings

Рутерът е най-подходящата насочна точка за повишение на сигурността и поверителността на обвързвания дом (снимка: TP-Link)

Мрежовата компания TP-Link разгласи партньорство с антивирусния разработчик Avira, задачата на което е да обезпечи сигурността на потребителите на IoT устройства посредством решението Avira SafeThings.

През последните години, откогато IoT устройствата стават все по-популярни, маршрутизаторите заемат основна позиция в поддържане на сигурността на обвързваните устройства, разясниха от TP-Link.

Рутерът е най-подходящата насочна точка за повишение на сигурността и поверителността на обвързвания дом и в случай че потребителите желаят да държат всичко под надзор, е от значително значение да ревизират какво могат да вършат устройствата, хората, които влизат в контакт с тях и по какъв начин поддържат връзка по сред си, показаха от Avira.
още по тематиката
TP-Link и Avira дружно ще дават световна IoT сигурност за милиарди консуматори, правейки света по-безопасно място, дават обещание сътрудниците.

Избрани Wi-Fi маршрутизатори TP-Link ще бъдат снабдени със програмен продукт Avira SafeThings – изцяло решение за сигурност на домашната мрежа, което се предлага с усъвършенствана отбрана против вируси, DDoS офанзиви и други.

Avira SafeThings употребява изкуствен интелект и машинно образование за разкриване на аномалии в държанието на смарт устройствата, за прихващане на хакерски атаки, неоторизиран достъп до мрежата, вируси и други Мобилно приложение предлага опция за обзор на всички свързани устройства и им обезпечава отбрана.

Съвместната самодейност основава действителна опция за доставчиците на услуги по целия свят да прибавят нови варианти към портфолиото си, които осмислят концепцията за киберсигурност и обезпечат предпазена инфраструктура, което ще усили лоялността и доверието на клиентите.

Умните устройства навлизат в живота на хората и тази наклонност ще продължи и отсега нататък. Според специалисти, през 2018 година в света е имало към 7 милиарда интелигентни джаджи, а до 2025 година броят им ще доближи 21,5 милиарда. Това са преносими компютри, настолни компютри, смарт телефони, таблети, само че също по този начин и устройства, които потребителите нормално не смятат за уязвими от кибер закани, като смарт тв приемници, портативни устройства и интелигентни термостати.

Налице са обаче някои опасности, които не са за занемаряване. Много устройства се оферират в комплект със комплицирани кабелни връзки, сложни за смяна пароли и неразбираеми политики за актуализиране, които лимитират сигурността им. Един от проблемите е ниската отбрана, предоставена на потребителя.

Умните устройства могат да изпращат голям поток от данни за живота на потребителите. Често не е ясно какво прави интелигентното устройство, с кого обменя данни и дали размерът на тези персонални данни надвишава действителните оперативни потребности на самото устройство.

Интелигентният термостат, да вземем за пример, е изложен на уязвимости и може да даде на хакерите информация, засягаща цели фамилии. Киберпрестъпниците могат да осъществят достъп до видео фрагменти от всеки дом посредством мониторите и смарт тв приемниците и да извлекат поредност от данни, които да дават на трети лица или да ги изполват непозволено.

За да се борят с всички тези закани, TP-Link и Avira подписват партньорство и оферират цялостна отбрана за свързани с интернет устройства, в това число смарт тв приемници, интелигентни термостати, само че също по този начин и IoT джаджи, които са част от локалната мрежа и които нормално не разполагат със програмен продукт за сигурност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР