Избрани политици и партии в Европа съзнателно обслужват интересите на

...
Избрани политици и партии в Европа съзнателно обслужват интересите на
Коментари Харесай

Българските евродепутати от БСП отказаха да гласуват резолюцията за Русиягейт

Избрани политици и партии в Европа умишлено обслужват ползите на Русия, като подкопават единството и демокрацията на Европейски Съюз. Това се споделя в резолюция за „ Русиягейт “, утвърдена от Европейския парламент в Страсбург с огромно болшинство. Сред нейните вносители е и българският евродепутат Илхан Кючюк от „ Обнови Европа “, оповестява БНР.

Дебатът бе призован след разкритията на уеб страницата „ Инсайдър “, че латвийската евродепутатка Татяна Жданока най-малко от 20 години насам е сътрудник на съветската Федерална работа за сигурност. Един от създателите на обявата е българският проверяващ публицист Христо Грозев.

" Москва вербува някои евродепутати като „ сътрудници на въздействие “ и е основала зависимости посредством някои европейски политически партии, в това число посредством финансиране. След това тези партии работят като проводници на съветската агитация и обслужват ползите на Русия ", се споделя в резолюцията.
Евродепутатите упорстват, че е неотложно Европейският парламент и латвийските органи да проведат задълбочено следствие по въпроса с Жданока, с цел да бъдат избрани неотложно подобаващите наказания и наказателни процедури.

Изброени са образци за неотдавнашни опити за съветска интервенция в разнообразни страни, в това число даване на съответни послания на крайнодесни политически партии и настоящи лица в Германия и Франция, целящи да подкопаят публичната поддръжка за Украйна, както и неотдавна в Словакия.

Евродепутатите също по този начин са обезпокоени от широкомащабното разпространяване на дезинформация и нелегално наличие в платформата “Екс “.

Членовете на Европейския парламент показват изключителна угриженост поради изказванията за връзки сред съветската администрация и сепаратистите в испанската самостоятелна област Каталуня, в това число представители на районното държавно управление в Барселона, както и някогашния районен министър председател и сегашен евродепутат Карлес Пучдемон. Те желаят тези случаи да бъдат предадени на Консултативния комитет за държанието на евродепутатите за по-нататъшно разглеждане.

Както нормално, евродепутатите от Българска социалистическа партия не поддържаха резолюцията. Петимата български евросоциалисти не участваха в гласуването. Не участваха също Ева Майдел и Емил Радев от Европейската национална партия, които нормално си потеглят на третия ден от сесиите, Искра Михайлова от " Обнови Европа " и Ангел Джамбазки от Европейските консерватори и реформисти.

Останалите 8 български евродепутати гласоподаваха „ за “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР