Изборният праг за Европейския парламент трябва да е равен за

...
Изборният праг за Европейския парламент трябва да е равен за
Коментари Харесай

Настимир Ананиев, Волт: Прагът за избори трябва да е еднакъв в цяла Европа, а в България да падне драстично

Изборният предел за Европейския парламент би трябвало да е еднакъв за всички страни в съюза, а това значи, че в България би трябвало да падне фрапантно. Това ще даде късмет за по-голяма представителност и присъединяване на нови обединения в ръководството. Подобна теза изрече водачът на Европейска партия Волт пред БНР.
„ Нашата система е тотално изкривена. За Германия са нужни 0,57% за влизане в Европарламента, до момента в който у нас бариерата е 5,88%. Това е изкуствена спънка за новите играчи и оказва помощ на огромните, които и без друго разполагат с милиони за предизборни акции “, съобщи Настимир Ананиев.

Когато имаш цялостен мандат е ясно, само че когато опре до състезание сред остатъците кой да вземе последните мандати, тогава би трябвало всички останки да вземат участие в това число и на партиите, които не са покрили цялостен мандат. По този метод работи представителната демокарция, а не с високи изкуствени бариери, както е сега по българския закон.

Лидерът на Волт България даже се учудва за какво никой не задава въпроса „ по какъв начин се финансират партиите “ и от кое място разполагат с такива големи бюджети за рекламните си акции. Освен това счита, че се прави доста малко против пазаруването на гласове. Ананиев подсети, че огромните малките екрани поддържат статуквото, давайки ефир единствено на одобрените играчи, които към този момент имат естрада в Народното събрание. По този метод се лишава аудиторията от по-информиран избор и хората остават с усещане, че няма опция или би трябвало да избират по-малкото зло..

По думите му Волт е потвърдила, че е партия на младите и образовани хора, които желаят федерализация на Европа и мощни промени след Брекзит.

„ Видяхме по какъв начин Тръмп се радва на излизането на Англия от Европейски Съюз, тъй като по този начин ще отслаби съюза и ще може да договаря по-изгодни условия с всяка страна поотделно. Само посредством мощно и федерално обединяване можем да се противопоставим на огромните играчи – Съединени американски щати, Русия и Китай “, уточни Ананиев.

Той добави, че напълно скоро всички членове на Волт в Европа ще гласоподават към коя политическа група да се причисли представителят им в Народното събрание – Дамиан Бьозелагер. Има опция и той да остане самостоятелен. Тепърва обаче ще се реши коя секта се припокрива най-вече с политиките на Волт и каква комисия ще му предложат, с цел да има основна роля в реализирането на целите на партията.

„ Волт е една организация, с едно име, с една стратегия и визия за Европа. Не е като ЕНП, където Орбан има друго виждане от Меркел за Европа “, съобщи Настимир Ананиев.

Лидерът на първата общоевропейска партия в България уточни още, че са почнали подготовката и за локалния избор през есента.

„ Ние желаеме да участваме на всички типове избори, тъй като считаме, че нашите общински съветници ще мога да изградят мрежа в цяла Европа с техните сътрудници от другите страни и по този метод те ще оказват помощ на България и ще могат да употребяват и положителни практики. Представете си, че можете да звъннете във всяка една европейска страна на кмет, на общински консултант, народен представител и да почерпите от този опит. Със сигурност ще участваме на локалните избори ", съобщи Ананиев.

Той излезе и с апел към всички, които желаят да станат част от първата общоевропейска партия. Насърчава ги да се причислят към Волт и да създадат организация в тяхното обитаемо място. През лятото Волт ще се концентрира върху разширението на структурите на партията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР