Изборите за пореден път произведоха идентична конструкция. Вместо противопоставяне народът

...
Изборите за пореден път произведоха идентична конструкция. Вместо противопоставяне народът
Коментари Харесай

Карадайъ: Лесно е да кажеш, че ти е отредено място на опозиция, но това е бягство от отговорност

„ Изборите за следващ път създадоха идентична структура. Вместо опълчване народът предпостави разговор, за следващ път се видя, че уроците не са научени, поуките не се изведени. Партиите водиха акция на омразата и разделянето “.

Това съобщи при откриването на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Според него главната задача на всички институции ще е да се възвърне разговорът.

„ Лесно е да кажеш, че народът ти е отредил място на съпротива, само че това е бягство от отговорност. Трябва да създадем по този начин, че зимата да не донесе мраз, мрак и неразбираемо на следващия ден “, сподели водачът на Движение за права и свободи, който увери, че те са подготвени на разговор.

„ Ако не си дадем сметка за заплахите пред страната и няма разговор, рискуваме не просто електорална тежест. Не би трябвало да губим време в лозунги и би трябвало да има държавно управление с ясно написани дълготрайни цели. Това минава през помиряване и разговор “, акцентира Карадайъ, който беше безапелационен, че нямаме друга алетрнатива отсвен евроатлантическата. „ И точка. Пътят е явен – да седнем на масата на договарянията. Лесно е да рисуваш в черно ролята на съперника, елементарно е да кажеш – с тези в никакъв случай. Ние бяхме 12 години единствена съпротива на ГЕРБ. Ние не искахме да сме с ГЕРБ – те вкараха национализма във властта.  Не желаеме да сме и с „ смяната “ – те открадоха парите на всички ни. Можем да кажем всичко това, само че политиката е избор, който би трябвало да създадем в името на хората “, сподели Мустафа Карадайъ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР