Изборите за кмет на Русе ще се решат на балотаж.

...
Изборите за кмет на Русе ще се решат на балотаж.
Коментари Харесай

Балотаж в Русе между Пенчо Милков и Диана Иванова

Изборите за кмет на Русе ще се решат на балотаж. Един против различен идната неделя ще се изправят претендентът на Българска социалистическа партия Пенчо Милков и Диана Иванова от ГЕРБ.

Разликата сред тях се задълбочи и към този момент е 10 %. При 100% обработени протоколи за Пенчо Милков са дали своят вот 35 на 100 от гласоподавателите, а за претендентът на ГЕРБ 25.

След края на изборния ден Пенчо Милков съобщи, че триумфът му се дължи на позитивната акция, която е водил, а Диана Иванова дефинира своя резултат като триумф, поради обстоятелството, че до момента не е била в политиката. Тя прикани за обединяване на десните сили.

Русе е един от дребното градове в страната, където Българска социалистическа партия изпреварва ГЕРБ. Шарен ще бъде и общинския съвет. Там обаче преднина имат претендентите на ГЕРБ. Очертава се общинските им съветници да са 15, а на Българска социалистическа партия - 14. Вътрешна македонска революционна организация остават на трета позиция с 8 общински съветници.

Изборният ден в дунавския град протече обикновено, жалбите за нарушавания бяха единствено 5. Имаше обаче подозрения за пазаруване на гласове в Община Ветово. По тях работи прокуратурата.
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР