Изборите в САЩ все още не са приключили, прогнозите за

...
Изборите в САЩ все още не са приключили, прогнозите за
Коментари Харесай

Щабът на Тръмп извади горещи данни за преизбирането на Тръмп!


Изборите в Съединени американски щати към момента не са завършили, прогнозите за успеха на Демократическата партия Джо Байдън в редица щати са погрешни. Това се споделя в изказване на щаба на настоящия държавен глава Доналд Тръмп.

"Тези избори към момента не са завършили. Грешните прогнози за победа на Байдън са основани на неокончателни резултати в четири щата ", се споделя в изказване на щаба на Тръмп в Туитър.

Главният правист на щаба на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Мат Морган изрази убеденост в това, че настоящият държавен глава ще бъде избран отново.

По думите му, при повторното броене на гласовете в щата Джорджия ще бъдат открити неточно получени бюлетини. Морган също изрази убеденост, че хилядите "дошли по пощата бюлетини " са били подадени неточно в Невада.

Освен това, по думите на юриста, доста нарушавания са били регистрирани в Пенсилвания, където по думите му, на наблюдаващите на републиканците не са получили достъп до преброяването на гласовете.
"Байдън разчита на тези щати за своите подправени искания за Белия дом, само че незабавно щом изборите приключат, президентът Тръмп ще бъде избран отново ", сподели Морган.

По-рано държавния секретар на щата Джорджия Бред Рафенспергер разгласи за наново броене на гласовете.

По думите ѝ, разликата сред двата претенденти е по-малка от няколко хиляди гласа.

По-рано бе обявено, че претендентът на демократите е взел водачеството от Тръмп в основния щат Пенсилвания, който дава 20 електорални гласа.

По последни данни, Байдън има 49,4%, а настоящият президент - 49,3%.

Продължава проточилото се броене на бюлетините за Избори 2020 в Съединени американски щати в решаващи за крайната победа 5 щата (плюс Аляска, където Тръмп бие с съвсем 2 пъти повече гласове).

Това са Джорджия (16 гласа на изборните делегати), Пенсилвания (20 гласа), Аризона (11), Северна Каролина (15), Невада (6).


Към момента съгласно CNN резултатът е 253 гласа за Байдън против 213 за Тръмп, за президентския пост са нужни 270 гласа от общо 538 изборни делегати от всички щати, до момента в който близката до президента Fox News дава съответствие 264:214 за 77-годишния претендент на демократите.

Ето какво е ситуацията съгласно Fox News с преброените и непреброени бюлетини към 18 ч. българско време (11 ч. в Ню Йорк на Източното крайбрежие, 8 ч. в западния щат Невада):

АРИЗОНА
Байдън води с 1,42% пред Тръмп при 90% обработени бюлетини;

ДЖОРДЖИЯ
Байдън поведе с 0,03% пред Тръмп, равни на 1579 гласа, при 99% обработени бюлетини(в щата ще има наново броене на гласовете);

НЕВАДА
Байдън има преднина с 0,96% пред Тръмп с 84% обработени бюлетини;

СЕВЕРНА КАРОЛИНА
Тръмп води с 1,42% пред Байдън с 94% обработени бюлетини;

ПЕНСИЛВАНИЯ
Байдън излезе с 0,14% пред Тръмп при 98% обработени бюлетини.

Междувременно Филаделфия, най-големия град в Пенсилвания, разгласи, че са останали към 40 000 за броене. Това обаче може да отнеме няколко дни, съобщи Лиса Дийли,
Бюлетините са разграничени на три категории "онези, които се нуждаят от ревизиране, краткотрайни и бюлетините на военните зад граница ", сподели още Дийли.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР