Изборите отминаха, сега предстои трудното. Ние вече казахме, че разчитаме

...
Изборите отминаха, сега предстои трудното. Ние вече казахме, че разчитаме
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Няма да гласуваме за партия или коалиция без ясна програма

Изборите отминаха, в този момент следва сложното. Ние към този момент казахме, че разчитаме вотът на българските гласоподаватели като ясно изразено предпочитание за смяна. Промяна, с която да спрем омразата, разделянето, опълчването, арогантността и експанзията. Промяна, с която да възстановим политическата нормалност посредством разговор. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в първата си тирада в 45-ото Народно заседание.

Движение за права и свободи би подкрепило държавно управление на 3-те нови политически сили в 45-ото Народно заседание със следните цели:

1. План за излизане от пандемичната рецесия COVID-19, включващ нова ускорена имунизационна стратегия, по-ефективни стопански и обществени ограничения за отбрана на популацията и бизнеса.

2. Изготвяне и приемане на стратегия за възобновяване и резистентност. Смятаме, че досегашните разновидности на този проект не дават отговор на ползите на страната.

3. Да стартират диалози за приемане с консенсус на програмата за ускорено икономическо развиване на страната.

4. Достойно участие в евроатлантическите структури.

" Изборите демонстрираха, че е належащо ново начало, нов модел на ръководство, нов модел на отношение, нов метод към решение на проблемите. Парламентът е задължен да отговори на това условие на суверена. В този цветен парламент, създаващ условия за неспособност за образуване на управнически партийни обединения гласоподавателите желаят да се извърши девизът " Съединението прави силата ". Единственият модел, по който това може да стане, е като се набележат главните цели, пред които е изправена страната, политическите сили да дискутират и да реализират единодушие за метода, средствата и периодите за тяхното решение. Това не допуска нито дву-, нито три-, нито петчленна коалиция. Това допуска доста по-широко единодушие. Много по-пластично управническо решение, което изключва чисто партийни кабинети, ръководени от партиен водач или друга изявена партийна фигура ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Той посочи, че няма да гласоподават за партия или коалиция без ясна стратегия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР