Избори 2 в 1 и и избори на различни дати

...
Избори 2 в 1 и и избори на различни дати
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: Такава комбинация на избори 2 в 1 не сме имали досега

" Избори " 2 в 1 " и и избори на разнообразни дати си има своите преимущества и дефекти. Ако изборите са на една и съща дата ще се спестят разноски - логистика и превоз, свързани с машинното гласоподаване, разноски за хонорари на изборните комисии. Трябва деликатно да се подходи в организацията на изборния развой. Има разнообразни изборателни права както за гласоподавателите, по този начин и за претендентите. В изборите за Европейски парламент има условие за уседналост, в тези за Народно заседание няма. При двата типа избори изборни секции се разкриват на разнообразни места. Такава композиция не сме имали до момента. Има условие в Изборния кодекс за бюлетините ", съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова.

По думите ѝ, в случай че изборите са " 2 в 1 " се разрешава дадена партия да резервира номера си, когато е записана за присъединяване и в двата типа избори.

" Вероятно ще може да се гласоподава с една машина и на двата типа избори. Държавата разполага с малко повече от 12 000 устройства за машинно гласоподаване и повече не могат да бъдат употребявани. Ще би трябвало да се обърне особено внимание на изработването на електронните бюлетини ", добави Камелия Нейкова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР