Изборът за председател на Общинския съвет в София беше фарс

...
Изборът за председател на Общинския съвет в София беше фарс
Коментари Харесай

ГЕРБ подозират готвена „сглобка“ в СОС: Асене, Кириле, Христо, кажете си

Изборът за ръководител на Общинския съвет в София беше фарс и на ниска цена спектакъл, това оповестиха от ГЕРБ на брифинг пред медиите във връзка вчерашното несполучливо гласоподаване в локалния парламент. 

" На нас ни е мъчно да си разбираем какво се случва, въпреки че аз съм изучавал математика, логичност, математическа логичност, политически науки. Въпреки това последните политически сюжети последните два дни - не мога да намеря за тях пояснение ", сподели Томислав Дончев. 

" Присъединявам се към хората, които не намират пояснение, казусът е, че сме участници в този фарс, който се разиграва от през вчерашния ден. Първо, вчерашният ден беше загубен за работата на Столичния общински съвет. С авансово прочут край се организира едно гласоподаване, в границите на което ПП-ДБ и " Спаси София " не откриха поддръжка от никой различен. 31 гласа са нужни за избор на ръководител на Общинския съвет. Вчера те имаха 23 гласа, получиха толкоз и при тайното гласоподаване. Изненади няма. Това, което ни изненадва, е в действителност развиването от през днешния ден - изказванията на Борис Бонев и почналите диалози сред обединението ПП-ДБ и " Спаси София ", " Възраждане " и Българска социалистическа партия. Защо се водят ден след избора? Очевидно, тъй като изборът през вчерашния ден беше фарс и на ниска цена спектакъл, който послужи за едно само нещо - опрощение да се търси поддръжка от партиите, от които да вземем за пример " Да, България " с решение на Националния съвет се отхвърли публично ", сподели Георги Георгиев.

Той изиска отговор от Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев – оторизиран ли е Борис Бонев да води диалози с „ Възраждане ” за поддръжка в Столичния общински съвет, както и импровизирано да беседва с Българска социалистическа партия. " На 3 ноември тържествено и в следващото си послание Кирил Петков съобщи, че Ваня Григорова е " краен болшевик, на пръв взор симпатична, само че в действителност това, което предлага тя, е тирания ". В неговия свят това не може да е избор. Нарича сътрудниците от Българска социалистическа партия и претендентите им в листата екстремисти ", напомни Георгиев и попита: „ Екстремисти ли бяха Ваня Григорова и екипът ѝ в листата на 3 ноември, екстремисти ли са през днешния ден – на 14 ноември? ”. Според Георгиев става въпрос за авансово готова сглобка, „ такава, каквато към този момент беше направена във Варна ".

" Затова Асене, Кириле, Христо, кажете си! Да знаем всички софиянци, тъй като този цирк не може да продължава ", добави той. 

" Свидетели сме на политическо двуличие ", сподели от своя страна Антон Хекимян. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР