Изборът на Иван Гешев не е предрешен, тъй като изборът

...
Изборът на Иван Гешев не е предрешен, тъй като изборът
Коментари Харесай

Даниела Машева от ВСС: Изборът на Иван Гешев не е предрешен

Изборът на Иван Гешев не е превдварително решен, защото изборът протече безусловно законосъобразно, съгласно процедурата, която е написана в Закона за правосъдната власт, в конституцията, бяха непокътнати безусловно всички стадии, сподели пред Българска национална телевизия Даниела Машева, член на Висш съдебен съвет.

Предложението беше направено от всичките 11 членове на прокурорската гилдия за господин Гешев, продължи Машева.

"Беше направено едно доста дълготрайно разискване на тази кандидатура, тя беше обществено оповестена с безусловно всички документи като идея, като кадрова информация, отчетите по отношение на професионалните му качества, по отношение на нравствените му качества и беше една доста продължителна процедура, ситуирана във времето, която завърши към сегашния стадий с този сполучлив избор ", сподели Машева.

По думите й за пръв път се гласоподава за магистрат, който е от прокурорските среди. Колкото до зародилата обстановка с митинги, които са срещу направения избор тя счита, че реакцията против него е достигнала неприемливи размери и заподозря политически страхове.

Машева разяснява и хипотезата президентът да не подпише декрет за назначението на Иван Гешев за основен прокурор.

"Аз считам, че даже президентът да върне нашето решение, ние още веднъж ще обсъдим опцията дали да внесем за гласоподаване същата кандидатура и при гласоподаване, както знаете още веднъж, при наново внасяне на нашето решение до президента, той тогава тогава длъжен да издаде декрет и да назначи определения основен прокурор ", изясни тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР