Избирателните бюра отвориха тази сутрин за вота за нов парламент,

...
Избирателните бюра отвориха тази сутрин за вота за нов парламент,
Коментари Харесай

Днес се провеждат парламентарни избори в Швеция

Избирателните бюра отвориха тази заран за вота за нов парламент, който съгласно прогнозите ще бъде един от най-непредсказуемите и напрегнати в скандинавската страна от десетилетия на фона на разгорещения спор за имиграцията, съобщи Асошиейтед прес.

Днешните избори ще бъдат първите след решението на държавното управление от 2015 година да разреши на 163 000 мигранти да влязат в страна, чието население наброява 10 милиона души. И въпреки мигрантите да са доста по-малобройни в Швеция, в сравнение с в Германия, то на глава от популацията те са най-вече спрямо която и да била друга европейска страна. Много малко евентуално някоя партия да получи болшинство или 175 места в Народното събрание, отбелязва АП.

Най-новото изследване на публичното мнение сочи, че ръководещите социалдемократи на премиера Стефан Льовен ще претърпят огромни загуби, само че въпреки всичко ще бъдат спечелили с към 24,9 на 100 от гласовете. Според изследванията крайнодесните Шведски демократи ще получат 19,1 на 100 от гласовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР