Избирателната комисия в Турция потвърди победата на Рейджеп Тайип Ердоган

...
Избирателната комисия в Турция потвърди победата на Рейджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Симпатизантите на Ердоган празнували победата му с масова стрелба

Избирателната комисия в Турция удостовери успеха на Рейджеп Тайип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развиването на изключителният парламентарен и президентски избор през юни.

Според окончателните данни, Ердоган е определен за президент с 52,3% от гласувалите, а партията му получава 295 от 600 места в Народното събрание.

Основният му конкурент Мухарем Инжде събира малко над 30 на 100 от гласовете за президент и ще има 146 депутати.

Ердоган ще постави клетва и ще влезе публично в нов мандат на 9 юли.

Откоси от наслада

За първи път ще ви покажем неповторими фрагменти по какъв начин в Турция отпразнуваха с всеобща пукотевица, успеха на Ердоган на изключителните президентски и парламентарни избори.

Клиповете бяха незабавно изтрити от интернет. Опозицията обаче разполага с тях.
Снимка: bTV
На фрагментите се вижда всеобща пукотевица на детска площадка с персонално, ловно и бойно оръжие след изборната победа на Ердоган и ПСР.
Снимка: bTV
От номерата на колите може да се съди, че стрелбата се разиграва в Истанбул.
Снимка: bTV
На други клипове се вижда всеобщото полагане на печати под бюлетината на новия – остарял президент.

Какво следва?

Много турски жители считат, че новият режим ще анулира визите за европейските страни. Включително и за България. Надеждите са, че това ще докара до облекчения за туризма.

От 15 години изборите в Турция завършват с разформироване на Народното събрание и оповестяване на предварителни избори. „ По време на изборите през 2015 година стана по този начин, този път няма да стане, тъй като тези които гласоподаваха доста се измориха”, счита Гьолзар Емекан от Народнорепубликанската партия.
Петте дипломатически провокации пред Ердоган след успеха в Турция Очаква се той да продължи войнствения си жанр във външната политика на Анкара, въпреки наблюдаващите да не изключват вероятността да потърси компромис, показва Фулия Йозеркан от Агенция Франс Прес
След въвеждането на президентско ръководство, Турция би трябвало да промени към 5 хиляди законови положения допълнително от 800 нормативни акта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР