Избирането на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор е имитация

...
Избирането на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор е имитация
Коментари Харесай

Мирослав Иванов от ПП-ДБ: Сарафов е другата страна на монета Гешев

Избирането на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор е реплика на смяна – той е другата страна на монета Иван Гешев. Това сподели в предаването „ Тази заран “ депутатът от ПП-ДБ Мирослав Иванов.

„ Предсрочното преустановяване на пълномощията на основния прокурор Иван Гешев е част от правосъдната промяна. Ние поредно през всичките години на мандата му сме заявявали, че той не има нужните професионални и нравствени качества, с цел да заема този пост “, изясни той.

Прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет освободи тримата зам.-главни прокурори единствено за 15 минути

Мирослав Иванов е безапелационен, че правосъдната промяна ще продължи. „ Избирането на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор обаче е реплика на смяна . Това е подмята, тъй като господин Сарафов е другото лице на същата тази монета. Той беше дясната ръка на господин Гешев, в това число той също си затваряше очите за „ Барселонагейт “, сподели още депутатът.

Бившият парламентарен началник разясни, че ПП-ДБ ще се почувстват излъгани , в случай че сътрудниците им от ГЕРБ не спасят уговорките си в управническата и законодателна стратегия. „ там ясно седят задължения за правосъдна промяна “, уточни той.

Реакциите на другите партии бяха разнопосочни

Мирослав Иванов разяснява също по този начин, че измененията в Конституцията следва да бъдат направени при съществуването на парламентарно болшинство. ПП-ДБ обаче не са сътрудници с Делян Пеевски и Движение за права и свободи, разясни още той.

„ Парламентарно болшинство може да се образува в разнообразни партийни конфигурации. Към момента има декларирано предпочитание за промени в Конституцията на Република България от наша страна, от ГЕРБ-СДС и от Движение за права и свободи “, разясни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР