Ивайло Петров описва себе си като универсален фотограф – заема

...
Ивайло Петров описва себе си като универсален фотограф – заема
Коментари Харесай

Ивайло Петров: Когато човек е достатъчно искрен, това му придава стойност

Ивайло Петров разказва себе си като повсеместен фотограф – заема се с дадена задача и влага в себе си цялата креативност, на която е кадърен и концепциите елементарно стартират да нахлуват в главата му. На процедура обаче изкуството на Ивайло е многолико, а на назад във времето постоянно прозира този блян към фантастичното, към това оттатък действителността такава, каквато може да я запечата единствено фотографията.

Той е роден във Видин. След малко престояване в света на арабистиката схваща, че фотографията е същинското му предопределение и единственото, с което желае да се занимава. Следва в Нов български университет, занимава се с рекламни планове в света на модата, само че бързо осъзнава, че и това не е методът, по който може да изрази до дъно концепциите си.

За мотивацията си да се впусне в приключението на авторската снимка, Ивайло Петров споделя:

„ Аз постоянно съм имал едно такова чувство и предпочитание в живота – да мога да стигна там, където никой различен не е могъл да стигне…..

От една страна, за мен са забавни местата, до които желаеме да стигнем. Обаче в корените си те са човешки и базови неща. Метафората постоянно е обвързвана с  нещо мое, персонално, което ме е развълнувало задоволително, с цел да мога да канализирам това образно знание по метод, който наподобява нереален, халюцинационен. Но корените са постоянно нещо базово, човешко и нещо „ тук “. И това е доста значимо за мен в авторската ми работа. “

Още за личния жанр в изкуството, семплата портретна снимка и по какъв начин се снимат инсекти – слушайте гостуването на Ивайло Петров в " Заедно след среднощ "  в звуковия файл:

Снимка – персонален ФБ профил
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР