Ивайло Петев ще бъде 13-ият български треньор, който ще води

...
Ивайло Петев ще бъде 13-ият български треньор, който ще води
Коментари Харесай

Петев е 13-ият българин, който ще бъде треньор наОмония

Ивайло Петев ще бъде 13-ият български треньор, който ще води тима на Омония (Никозия) и първият от 17 години насам, когато отпред на зелено-белите от кипърската столица беше Аспарух Никодимов.

Другите българи, които са водили Омония в минали години, са Стоян Петров, Георги Пачеджиев, Кръстьо Чакъров, Добромир Ташков, Гаврил Стоянов (Гацо), Йончо Арсов, Атанас Драмов, Георги Цингов, Ангел Колев, Божил Колев и Васил Спасов. Всъщност българи са били старши треньори на Омония повече от всяка друга народност. Това е изцяло обяснимо, защото по време на комунистическата тирания българските експерти получаваха право да работят в Кипър, а Омония също е свързвана с леви политически партии на Острова на Афродита. Ивайло Петев идва в доста сложен миг в Омония.

Отборът по никакъв начин не е известен със своето 8-о място в първентсвото. Играчите от една страна са обезверени, от друга нямат кой знае какви качества, с цел да се измъкнат от обстановката. Тези играчи той не ги е избирал, а и евентуално мъчно ще направи мощна селекция през зимата. Договорът му ще бъде до края на сезона с алтернатива за още една година, в случай че двете страни са удовлетворени. Ивайло Петев е доста спокоен на аварийна пейка и доста диалогичен на тренировките. Той постоянно намира общ език с хората в тима и към този момент съобщи, че няма да прави промени в екипа, а просто ще добави един асистент и един доктор, разяснява радио sport-fm.com.cy.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР