Ивайло Найденов е роден на 22 март 1998 година. Едва

...
Ивайло Найденов е роден на 22 март 1998 година. Едва
Коментари Харесай

Ивайло Найденов: Нямам сантименти, Левски не може да ме изненада

Ивайло Найденов е роден на 22 март 1998 година. Едва 7-годишен той става част от школата на Левски и минава през всички възрастови обединения. Дебютът си за първия отбор записва на 13 август 2016-а при успеха с 1:0 над Лудогорец, когато в последната минута заменя Божидар Краев. На " Герена " остава до 2021 година, като изиграва 75 мача със синия екип, в които вкарва един гол - при триумф над Монтана с 4:0 на " Огоста ". През 2019-а е преотстъпен на Арда, а откакто разтрогва с Левски, кариерата му минава през Хебър, с цел да се озове в Локо София през 2022-ра. През актуалната акция Найденов, който се подвизава като десен бек и халф, записа 13 мача с 1 гол. Той се съгласи да приказва преди днешното домакинство против родния му отбор. Ето какво сподели Ивайло пред " Тема Спорт ".

Ивайло, в последните две турнирни семейства взехте точки от Черно море и ЦСКА 1948, без да допуснете гол. Това дава ли ви самочувствие за идния мач с Левски?

- Разбира се, че ни дава самочувствие. Миналия сезон показахме, че сме мощни домакини и може да победим всеки, откакто надиграхме Лудогорец и Левски и завършихме наедно с ЦСКА и Локо Пд. В началото на тази акция бяхме напуснати от няколко съществени футболисти и тръгнахме малко нерешително, само че последователно намираме себе си и връщаме увереността си. Срещу Черно море и ЦСКА 1948 показахме постоянна, отборна игра и се надявам да продължим във възходяща линия.

Стабилизирането пристигна след треньорската промяна...

- Аз съм работил със Стойчо Стоев както в Левски, по този начин и в Арда. Наистина при него при започване на сезона не се получаваха нещата, само че не можем да хвърлим виновността върху треньора, тъй като той е в действителност добър експерт и кариерата и резултатите му го демонстрират. Причина сигурно е имало и в нас, футболистите. Ние бяхме съвсем нов тим. След идването си Данило Дончич ни вдъхна малко повече успокоение. Явно добре реши опциите на обособените футболисти и настрои играта на тима по отношение на това.

Как се отрази на духа и настроението в тима отпадането за купата?

- Отпадането ни за купата не беше по никакъв начин прелестно. Не сме имали съответни цели в шампионата, само че предходната година в действителност беше сладко, когато стигнахме до полуфиналите. Трябваше да си решим мача в постоянното време, а не да се стига до дузпи, където всичко е значително шанс. Не се срамим, тъй като Спартак Варна е доста мощен тим, който разполага с доста положителни футболисти и мястото му несъмнено не е в Б група. Вече сме не запомнили този мач и сме съсредоточени върху идните ни дуели.

В момента говорите ли за футбол, или тематиката е снеговалеж, времето, терен...

- Има хора, които дават отговор за терена, ние мислим единствено за мача. Концентрирани сме върху това по какъв начин ще свършим работата си. От три дни до стадиона има паркирани два снегорина и още техника. Знаем, че от управлението ще създадат всичко по силите си, с цел да основат оптимално положителни условия за игра. Ясно е, че против природата никой не може да скача и заради тази причина нищо не се знае, само че ние не трябва да се занимаваме с тези въпроси.

Атмосферните условия до какъв брой ще повлияят на крайния резултат? Изравняват ли силите?

- Атмосферните условия не са удобни и за двата тима. Ще победи този, който по-бързо се приспособи към терена и повече желае успеха.

До какъв брой ви тежи загубата с 0:6 на " Герена "?

- Неприятно е да загубиш с подобен резултат, само че това е минало. В идния мач ще се постараем да покажем много по-добро лице. Не бива да живеем със мемоари и както загубите да ни смачкват, по този начин и успехите да подвигат прекомерно доста. Важно е да подходим с нужното самочувствие, почит и убеденост, само че нито със боязън, нито с ненужно надменност.

В огромните мачове, изключително с ЦСКА и Левски, в случай че се стигне до някакво напрежение сред играчите, то съвсем несъмнено си в центъра на събитията...

- Много обичам тези мачове. В тях адреналинът в действителност е допълнително. Опитвам се да се управлявам, само че по някой път страстите надвиват.

Израснал си на " Герена ", където минава детството ти... Кои мачове ти подвигат повече адреналина - тези против ЦСКА или тези против Левски?

- Като младеж на Левски съм привикнал с страстта от дербитата с ЦСКА. Това са дуелите, когато тръпката и зарядът са били най-големи за мен. Тези борби чаках с

най-голямо неспокойствие и предпочитание и това е останало и до през днешния ден.

Къде се чувстваш по-добре - на халфа или на бека, защото ти си се подвизавал и на двете позиции?

- Ако се играе в скица с трима в отбрана, ми е съвършеният вид, тъй като съм в ролята на халф-бека. Смятам, че тогава мога да разпростра най-добре капацитета си, а и тимът като цяло се усеща по-сигурен и спокоен във фаза отбрана.

Почти несъмнено ще се наложи да играеш против Раналдо, а през тази зона влиза и Цунами. Притеснява ли то нещо?

- На, не. Няма терзания. Уверен съм във опциите си, познаваме са добре и няма с какво да ме изненадат.

Кои са мощните страни на Левски, с които би трябвало да са справите?

- Левски има доста положителни и бързи футболисти по фланговете, не би трябвало да им оставаме свободни пространства. Това, че са в серия от 4 турнирни мача без победа, сигурно също ще ги стимулира в допълнение, с цел да спрат тази отрицателна поредност, само че нашата задача е да не го позволим. Аз нямам сантименти и ще дам всичко по силите си Локомотив да са показа на равнище и да запишем позитивен резултат.

Сега към този момент си от другата страна, само че на може да не чуваш и виждаш каква завист се излива и какъв брой рецензии отнасят Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Марин Петков... Не ти ли е болно, когато виждаш такова отношение, което и ти усети върху гърба си?

- Разбирам ги изцяло, бил съм на тяхното място. Наистина боли, когато чуваш неприятни неща по твой адрес, и то идващи от свои. Но си задължен да ги преодолееш, да се оправиш и да продължиш напред. За да играеш в Левски, би трябвало да свикнеш както с аплодисментите, по този начин и с освиркванията.

Освен мач с Левски, до Нова година играете с Пирин в Благоевград и приемате Арда. Колко точки калкулирате от тези мачове?

- Калкулации не вършим, тъй като това значи, че в един мач ще търсим победа, в различен можем да сме удовлетворени на тъждество, а в трети да се примирим със загубата. Подобен метод не е верен, съгласно мен. Ние във всеки мач излизаме да победим, а времето ще покаже какъв брой точки ще вземем от тези 3 мача. Надявам се да са максимумът, с цел да можем да посрещнем умерено пролетта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР