Ивайло Мирчев от Продължаваме промяната-Демократична България коментира темата с поставените

...
Ивайло Мирчев от Продължаваме промяната-Демократична България коментира темата с поставените
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Роди се ново мнозинство между странни политически субекти - ГЕРБ, ДПС и Възраждане

Ивайло Мирчев от " Продължаваме промяната-Демократична България " разяснява тематиката с поставените седем условия, които в случай че не бъдат изпълнени от ГЕРБ, акад. Николай Денков ще подаде оставка.

" Не е правилно, че желаеме непременно да сме в ръководството. В момента, в който забележим, че декларацията на акад. Денков и Мария Габриел, която беше направена единствено преди дни за главните цели, които са пред страната, в случай че не се случи, да, ние ще... Ако откажат някоя от точките, преди всичко ще платят ГЕРБ много висока социална цена. Ние сме споделили какво ще създадем. От седмици слушаме по какъв начин надали не ние сме някакви дребни зайчета, които са влезнали в клетката на остарелия лисунгер, и сме едни наивници, кито, аха, и остарелия лисунгер ги е схрускал. Нищо сходно. Нито сме наивни, нито имаме някакви илюзии какво съставлява ГЕРБ. Минаха пети избори. Ние излязохме с ясната поръчка да променим страната. И направихме сега тъкмо тази стъпка - с безспорното схващане, че е допустимо и има прочут риск това да не се случи. Това е повода през днешния ден ние да сигнализираме, че сме във фаза, в която този риск може да се осъществя. И в този момент идната стъпка е в ГЕРБ ", сподели Мирчев в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Част от нещата започнаха да се случват. За под 20 дни битие на държавното управление към този момент имаме една първа добра вест във връзка с Шенген. Същите стъпки се вършат и за Еврозоната. За под 20 дни не е малко работа. Но декларацията идва тъй като се случват и нехубави работи. Например това, което се случи с Гешев и Сарафов. Например това, което се случи с нашето предложение за КПКОНПИ в Народното събрание, в действителност се роди едно ново болшинство сред странни политически субекти - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". И това ново болшинство стартира да работи в доста добър синхрон. То избра Делян Пеевски в конституционната комисия, в която имахме авансово единодушие, че няма да имаме ярки лица. Това бе повода и Христо Иванов да се отдръпна от там ", сподели Мирчев в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Петър Петров е народен представител от " Продължаваме промяната ". Аз нямам информация той да бъде спряган за началник на спецслужба. Искаме да си реформираме службите. Защото не желаеме нашите служби да са пробити от съветска агентура и да обслужват този, който е на власт. Само преди 2-3 седмици в Народно събрание шефовете на службите изнесоха политически рецитал с рецензия към избрани политически партии, подкокоросани от президента Радев. При нашите сътрудници няма да видите нищо такова. Там шефовете на служби са изключителни експерти и се държат доста почтено постоянно, когато би трябвало в Народното събрание да рапортуват. А в България те обслужват този, който е на власт. Това желаеме да променим ", добави Мирчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР