Ивайло Дерменджиев, който е д-р по международно частно право, коментира

...
Ивайло Дерменджиев, който е д-р по международно частно право, коментира
Коментари Харесай

Известен юрист предупреди: Гледат миналото на Кубрат, за да се създаде прецедент и оттам да се търси рецидив!

Ивайло Дерменджиев, който е доктор по интернационално частно право, разяснява пред вестник " 24 часа " обстановката към българския боксьор Кубрат Пулев и репортерката Дженифър Равало, известна като Джени Суши. Ето какво сподели известният български правист:

Г-н Дерменджиев, по какъв начин виждате абсурда, в който бе забъркан Кубрат Пулев около журналистката Джени Суши?

- Има две гледни точки. Едната е житейската. Според нашите показа и разбирания за право, морал и нравственос, няма никакъв проблем. Защото имаме тежък мач, мощен съперник и огромна победа. Нормално е да изпаднеш в еуфория. Нормално е да си в приповдигнато положение. Спират го публицисти, всевъзможни хора. И в този миг на възторг целува журналистка, която добре познава. Всичко това е обществено, снимано е. Това е житейската страна, която напълно дава отговор на локалните нрави и порядки и с нищо не шокира необятната аудитория. Защото става въпрос за състезател в даден миг на успех.
 Ново видео: Джени Суши по принцип по този начин си танцувала...
Ново видео: Джени Суши по принцип по този начин си танцувала...

" Така го вършим в Кали! "

А другата позиция?

- Тя е правната. Там има проблем. И то в страна, която е прекомерно надалеч от нас и с разнообразни разбирания за персонална цялост, за квалификации за принуждение и впрочем. Тук идва и един различен миг. Това са обществено известни персони. Пари могат да се вземат единствено от такива. От незнайни мъчно можеш да търсиш обезщетение за целувка. Разбира се, имаш правото да го потърсиш, само че най-после може да не си изплатиш и правосъдните разноски и адвокатските хонорари. Доходите на Кубрат са обществени. Всеки знае какъв брой е изкарал от този мач. И поради това не изключвам да има сериозен финансов детайл в мотивацията за завеждане на иск. На този стадий обаче никой не приказва за пари. Говори се единствено за наказване заради сякаш насилствения темперамент на случилото се. Поискано бе прекъсване на спортните права. И това бе реализирано. Спирането бе направено от една комисия, която не е инцидентен индивид. Сигурно има правни отдели, чиновници. И го направиха незабавно въз основата на едно писмо от адвокатката на въпросната журналистка. Гледах деликатно цялото изказване. Тази жена, която се назовава журналистка, не сподели и дума отвън това, което пишеше в листа пред нея. Не е изключено и всичко, което се е случило след целувката, да е под диктовката на правист. Джени Суши не разяснява нищо отвън написаното пред нея. След това приказва и нейната адвокатка, известна с огромните каузи, които е водила. Не се занимава със инцидентни проблеми. И това не е инцидентно. И какво споделя адвокатката? Опитах се да я схвана и сред редовете. Тя съобщи, че подхващат тези стъпки, тъй като желаят Кубрат Пулев да бъде осъден. Никой не загатва за пари. След това съобщи, че доста добре ще проучат дали в предишното си Кубрат Пулев е имал сходни случки. Това значи, че те към този момент го вършат, най-вероятно започвайки от изчерпателен обзор на изявления в обществените мрежи. Това беше поръчка, че се гледа неговото минало, с цел да се направи казус и оттова да се търси рецидив. След това се вкара детайлът на второто принуждение. Това, което никой не е видял. И което не е снимано.
 Снимка 415339
Източник:

Според адвокатката става въпрос за принудително опипване на задните елементи на журналистката, което се води настрана принудително деяние и в Съединени американски щати, и поспециално в щата Калифорния, където се развива действието, това е нарушаване от трета степен (misdemeanor), наказуемо с до 6 месеца затвор и санкция.
 Ули Вегнер безапелационен: Кубрат не е хващал репортерката за задните елементи!
Вегнер безапелационен: Кубрат не е хващал репортерката за задните елементи!

" Целувката беше вследствие на страст "

И идва един сериозен детайл, който може да се начисли към нарушаванията на Кубрат. А това е разпространяването на персонални данни, на персонални фрагменти на човек, който не е дал експлицитното си единодушие за това. За мен това, което излезе в обществените мрежи, бе огромна неточност. На публикуваните фрагменти Джени Суши показва по-свободно държание. Не разбрах за какво въпросното видео излезе на страницата на " Пулев Спорт ", а не от някой почитател, който някъде си е снимал. Очевидно Пулев търси метод да потвърди невинността си с оглед подтекста на техните връзки и нейното държание. Но не трябваше да се намесва човек, който е страна по настоящо произвеждане. Мисля, че Джени Суши и нейната адвокатка доста постепенно, тъкмо и методично се приготвят за правосъдна борба и надали ще се поколебаят поетапно да употребяват всеки подробност.
 От щаба на Кубрат Пулев излязоха с формален митинг против решението на калифорнийската комисия
От щаба на Кобрата излязоха с формален митинг против решението на калифорнийската комисия

" Скоро текстът ще стане факт обществено "

Може ли на 14 май, когато е чуването, да му бъде връчена призовка за дело?

- Не го изключвам и е доста евентуално. И ще бъде нещо напълно друго от лишаване или прекъсване на спортни права. За момента една американска комисия е взела авансово мнение и е спряла правата му. Става въпрос за разнообразни процедури пред разнообразни институции. Но има съществени индикации за започването на наказателно произвеждане от страна на Джени Суши.
 Богдан Дину желае служебна победа против Кубрат Пулев
Богдан Дину желае служебна победа против Кубрат Пулев

Румънецът пледира, че удари в тила са го лишили от триумфа

Вие какво бихте посъветвали Кубрат в тази обстановка?

- Да не дава никакви изказвания. Защото може да се утежни ситуацията, в което е сега. По американския закон такива изказвания могат да бъдат глобени. Ако се стигне до съд, ще бъдат употребявани против него. А по цялостното държание на Джени Суши проличава, че тя гради имиджа на жертва. Никой не играе със свалени карти. Това се прави в зала. Преди делото би трябвало безусловно медийно затъмнение и всичко, което се прави, да се съветва с правист. И това е единствено от правна позиция. Моралната е ясна. На 99% от всички българи, пък и хора по света, им е ясно защо става въпрос. И какъв човек е тази журналистка. И аз мисля по този метод. Но в залата ще седне един арбитър, в неговата зала, както обичат да споделят, и на който изобщо няма да му пука за морал. Ще отвори документите и ще отсъди по напълно други критерии, които надали можем да си представим. Така или другояче, в юридическите среди там боксът не е доста известен. За тях това са едни груби хора, които се състезават в характерен спорт.
 Джони Нелсън в отбрана на Кобрата: Джени Суши върна дамите 10-20 година обратно
Боксова легенда: Суши върна дамите 20 години обратно

" Тази млада дама, въобще не прави добра услуга на всички тези дами, които са били полово насилвани "

Говорим за една страна, където парите са всичко. Доларът е цар. Давали са ми визитна картичка, на която написа - коства 5 милиона. Всичко това е на фундамент. А юридическите глъбини са доста гъсти. Аз съветвах едно момче, на което желаеха екстрадиция. А шефовете на тамошната компания бяха на независимост. И бяха погнали българчето. Понякога не си даваме сметка, че Америка е международен водач. Тук приказваме за континентално право, а там господства англосаксонското прецедентно право. Виждат някъде казус, посочен от юриста, и край. Давам един образец, който няма нищо общо със сегашната обстановка. Как пратиха в пандиза своята звезда Майк Тайсън? Всичко е било по взаимно единодушие. Адвокатите обаче откриха един таксиметров водач, който съобщи, че момичето е изглеждало смутено. И откриха един казус. Накрая 6 години за нещо, което може и да не се е случило. Заради това споделям, че методът към обстановката би трябвало да е доста деликатен. Изключително деликатен.
 Ерик Липкин: Писах против Кубрат, а в този момент ме заплашват
Американски публицист: Писах против Кубрат, а в този момент ме заплашват

Блогърът писа в " Туитър ", че всеки, който поддържа Пулев в абсурда с Джени Суши е " гъз ". Спомена и думата " сган "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР