Иванов каза, че след като приключат ангажиментите му с националния

...
Иванов каза, че след като приключат ангажиментите му с националния
Коментари Харесай

Създават спортни центрове в училища в Шумен и региона

Иванов сподели, че откакто приключат уговорките му с националния тим, има проекти да се върне в родния си град Шумен, където да продължи с треньорската специалност, в това число в бъдещите спортни центрове.

„ Децата в ранна възраст имат потребност да им се даде опция да изберат какъв спорт да практикуват. Трябва да се обединят напъните на учебните заведения, на съответния състезателен център и нужните експерти. След като нямаме спортно учебно заведение в Шумен, би трябвало да го заместим по този метод. Това е модел, който е работещ и в чужбина “, означи Йолов.

По думите му за реализирането на концепцията ще се ангажира регионалната администрация. „ Днес ще определим наш чиновник, който ще комуникира с Министерството на спорта, ще следи за спортните стратегии и по какъв начин можем да помогнем на всички спортни клубове в Шумен да получават точна информация и подпомагане за кандидатстване по разнообразни стратегии. Министерството на сорта отпуска средства и за екипировки, и за поправяне на зали. Нашият чиновник ще спомага на клубовете за по-тясно съдействие с Министерството на спорта “, посочи Йолов.

Започваме договаряния с шефовете на учебни заведения и е допустимо още от есента да бъдат основани спортни центрове в разнообразни образователни заведения. „ Не всички ще бъдат подобаващи, а където има по-големи салони и зали. Където е налична нужната инфраструктура ще стартираме взаимна подготовка, с цел да  създадем условия от идната година да стартират тренировките на учениците по разнообразни типове спорт “, добави Йолов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР