- Иване, каква година за теб! Спечели финал срещу Левски“

...
- Иване, каква година за теб! Спечели финал срещу Левски“
Коментари Харесай

Иван Иванов: Мартин Георгиев има потенциал да бъде основна част от състава на Барселона

- Иване, каква година за теб! Спечели край против „ Левски “ и „ Славия “ ще играе в младежката Шампионска лига. Едно от тези момчета, които победиха против „ сините “, подписа контракт с „ Барселона “. Какво пожела на Мартин Георгиев преди да замине?
- Наистина годината бе страхотна като цяло за академията на „ Славия “. Успехите, които академията реализира във всички възрастови групи, можем да кажем, че като резултати беше добра, дори доста добра. В същото време някои деца загатнаха доста съществено с капацитета си, че имат нужните качества да пробият в първия тим на „ Славия “, а някои от тях даже до стигнат до чужбина и съществени тимове. Както загатна, едно от тези момчета отпътува за „ Барселона “. Общо взето в резюме му споделих да остане подобен, какъвто е. Това, което аз познавам през тези две години, цялата академия, както го познава, тъй като той е бил тук цялостен живот. Всички сътрудници са на мнение, че е едно ужасно момче, което плюс гения си, има и спомагателни човешки качества, които му оказват помощ за неговото развиване.
 Мартин Георгиев: Искам да стигна до първия тим на Барселона! Подготвен съм съвършено Мартин Георгиев: Искам да стигна до първия тим на Барселона! Подготвен съм съвършено
- Какво още му липсва?
- Чисто футболно като качества, приказваме за съвършения футболист, в неговия случай за бранител, може да му се откроява една концепция повече бързината и повратливостта. Не е муден, не е ленив, само че просто, в случай че търсим съвършения вид на съвременен централен бранител в днешно време, неговата експедитивност е на приблизително равнище. Надявам се в „ Барселона “ да оказват помощ това негово качество да стане една концепция малко по-добро.
 Русия: Мартин Георгиев има всичко за един съвременен централен бранител Русия: Мартин Георгиев има всичко за един съвременен централен бранител
- Според теб какви са възможностите му да пробие в един от грандовете на международния футбол?
- За мен персонално са доста огромни. И това го споделям не просто поради това, че е отишъл там, един тип да би трябвало да го кажа. Наистина мисля, че момчето има огромния капацитет да бъде съществена част от състава на „ Барселона “ може би след една-две години.

- Защо реши да работиш с юноши? Нещо, което не се среща постоянно в родния футбол – състезател с отлична кариера да се посвети на млади таланти…
- Моята упоритост е доста огромна и доста висока. Аз желая да повеждам мъжки тим, желая да повеждам тимове в Шампионска лига, желая в един миг да ми се даде опция да повеждам и националния отбор според от стадия на кариерата си. Но просто знам, че би трябвало да стартира отнякъде и за мен не е никакъв проблем. Предполагам има доста сътрудници, които свършват с дейната си кариера и споделят: „ Аз желая да повеждам отбор непосредствено в мъжкия футбол. “ Да, на мен, в случай че ми се беше удала такава опция, сигурно щях да се хвърля и да приема. Но пристигна това предложение, с помощта на Ангел Славков най-много. С него направих първия контакт и желая да му благодаря особено, че ми даде тази опция. За мен футболът е нещо свято. Нещо, което аз върша цялостен живот. Като съм покрай него, се усещам най-жив и най-пълноценен.
19  Студио
- Как си обясняваш рецесията, в която се намира сега националният тим на България?
- Със сигурност неналичието на българи, които играят в топ шампионати е може би най-основният фактор. Имаме към момента гений в националния тим. В момента обаче едно нещо не ми харесва в националния отбор. Макар да приказват, че качеството е едва и нямаме футболисти, за мен има футболисти, въпросът е самият треньор по какъв начин ще им влияе. Не виждам нищо необичайно един треньор да отиде и в случай че желае да наложи нападателен футбол, да се опита да играе нападателен футбол. Ясно е, че може да паднеш и с 0:5. Като излезеш против някой тим, който знае по какъв начин да те нападна, да излиза от пресата, която ще приложиш и ще оставиш доста пространства, отново ще те бият с 5:0. Но сами виждате, че ние с една „ глуха отбрана “ се пазиме надълбоко и отново реализираме срамни резултати. Нека идващият треньор на националния тим да се опита да наложи нападателен футбол, да накара тези момчета да му повярват, че могат. Със сигурност ще бъде мъчно, сигурно първоначално ще има доста отрицателни резултати, само че в случай че се задържи този треньор малко по-дълго и в случай че играчите в действителност му имат вяра, нещата ще наподобяват по-добре след някакъв избран интервал от време.

- Ясен е новият селекционер на националите – Младен Кръстаич. Това ли е индивидът, който ще успее да извади от блатото представителния ни отбор?
- Познавам го, имахме взаимен престой в „ Партизан “. Той към този момент беше под формата на шеф, към този момент отказал се футболист. Аз отидох на неговото място да играя. Всички знаем, че сме на една и съща позиция. Той дори персонално ме е следил и харесал. Общо взето работата с него като шеф и индивида, който беше поставил като старши треньор, беше в действителност страхотна. Аз се любувах през тези седем-осем месеца, в които той беше шеф. За мен е човек, който първо има ужасно наличие. Просто като го видиш, хем ти вдъхва почит, хем в това време ти разрешава да има една непосредственост сред вас да си говорите за футбол. Не да се притесняваш дали да му зададеш въпрос или да го питаш за нещо, дали футболно или организационно. Много сътрудници ще кажат, че българин би трябвало да бъде треньор, само че доста българи минаха – за какво не направиха това нещо, което към този момент загатнах?
 Официално: Младен Кръстаич е новият селекционер на България Официално: Младен Кръстаич е новият селекционер на България

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР