Ивана Симеонова е носителка на шампионска титла в дивизия младежи

...
Ивана Симеонова е носителка на шампионска титла в дивизия младежи
Коментари Харесай

Ивана Симеонова: „Подготвяме безплатни голф уроци“

Ивана Симеонова е носителка на шампионска купа в дивизия младежи по време на Клубен шампионат на Пирин Голф и Кънтри Клуб за 2015 година, носителка на шампионската купа на държавните шампионати за интервала 2009-2013 година и част от Дамския народен голф тим на България. Тя е треньор за деца в Голф клуб „ Света София “ в с. Равно поле. Чарът й не остава неусетен, а професионализмът й запленяват всеки, докоснал се до нея. Именно по тази причина Община Елин Пелин реши да я предложения да се включи в акция „ Лято 2023 “ и жителите да имат опцията да се допрян до аристократизма на голфа. Целта е да се разпространява спортът и да се потопят в магията му.

– Бихте ли ни разказали малко повече за акция „ Лято 2023г “, която ще се организира в Община Елин Пелин?

– Нашата цел е да разпространяваме голф играта като спорт, защото е наличен както за възрастните, по този начин и за децата. Кампанията ни ще се изрази в това да вършим обществени тренировки всяка първа и последна сряда от месеца. Тренировките се чака да стартират на 5 юли или на 26 юли според от метеорологичните условия. Безплатните тренировки за деца ще се организират от 16:00 ч до 17:30 ч., а за възрастните ще бъдат от 18:00ч до 19:30 ч.

– Ще могат ли да вземат участие смесени групи или ще би трябвало да се разделят на жени/мъже?

– Няма да има потребност от еднополово разделяне и всеки, който желае ще може да се включи. Единствено при професионалните шампионати се постанова разделянето мъже/жени. Условието и молбата ни към искащите е да идват уместно облечени и да се съблюдава етикета на голф облеклото и да бъдат с тениска с яка.

– Ще подготвите ли информативен материал, с цел да запознаете участниците в детайли с традициите на голф играта?

– Разбира се, това е една от главните ни цели. Искаме жителите на Община Елин Пелин изцяло да се потопят в дебрите на този благороден спот. Ще раздаваме брошури и на самите тренировки ще описваме за самата игра.

– Вие самата по какъв начин се запалихте по този спорт?

– Запознанството ми с този спорт беше много забавно. Баща ми бе в град Банско и инцидентно получил информация за голф комплекс „ Пирин голф и кънтри клуб ”. Мястото му харесало и взел решение, че би трябвало да ни предложения с майка ми, с цел да разгледаме. След към седмица посетихме дружно комплекса и бяхме впечатлени. Тогава взех и първия си голф урок в „ Пирин Голф и Кънтри Клуб “. Това беше един от дребното спортове, които в действителност ми бяха забавни. Постепенно се възпламених и започнах все по-често да упражнявам. След това участвах на доста Европейски и Световни шампионати. Спечелила съм 9 държавни трофеи и беше едно вълшебно време. Когато започнах да изучавам висше обучение за жал не ми оставаше задоволително време за тренировки. Голфът обаче ми липсваше извънредно доста. Затова взех решение да се занимавам с треньорска активност и сега образовам дечица и възпламенявам голф пристрастеността в тях.

– Подготвили ли сте изненади за децата по време на лятната акция с Община Елин Пелин?

– Голямата изненада за жителите е, че приготвяме шампионат. Предстои единствено да определим датата. Това ще бъде огромното предизвикателство, отправено от нас към кмета на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов и неговата администрация.

Автор: Сибила Кусева
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР