Иван Петков е новият селекционер на националния отбор по волейбол

...
Иван Петков е новият селекционер на националния отбор по волейбол
Коментари Харесай

Данчо Лазаров за Иван Петков: Всички кандидати имаха достойнства

Иван Петков е новият селекционер на националния тим по волейбол за дами. Старши треньорът на Марица (Пловдив) заменя на поста досегашния ментор Иван Сеферинов. Петков беше определен с болшинство на днешния Управителен съвет на Българската федерация по волейбол. Третият претендент за позицията беше Антонина Зетова, която през предходната година изведе националния тим за дами под 23 години до бронзовите медали на Световното състезание.

" И трите кандидатури имаха своите достолепия. Това са експерти, които са потвърдили своите качества и са одобрени имена в българския волейбол. В последна сметка Управителният съвет избра най-подготвения треньор към сегашния миг, а точно Иван Петков. Той натрупа огромен опит в клубния си тим у нас и на интернационалната сцена, като неоспорим триумф беше влизането на отбора в груповата фаза на Шампионската лига. От името на федерацията желая да благодаря на досегашния ментор Иван Сеферинов за свършената работа. Пожелаваме на Иван Петков триумф в новите провокации ", сподели президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров пред уеб страницата на централата.

Иван Петков е треньор на най-успешния волейболен клуб при дамите в последните години - Марица. От 2015 до 2017 година отборът е три пъти първенец на България. През 2012, 2015, 2017 и 2018 " жълто-сините " победиха в шампионата за Купата на страната. През този сезон Марица направи и исторически пробив в групите на най-силния европейски клубен шампионат - Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР