Иван Петков бе избран за селекционер на женския национален отбор

...
Иван Петков бе избран за селекционер на женския национален отбор
Коментари Харесай

Любо Ганев: Договорът на Иван Петков е обвързан с неговите резултати

Иван Петков бе определен за селекционер на женския народен тим по волейбол на България. Това стана на УС на БФВолейбол през днешния ден, като Иван Петков надви над другите двама претенденти – Иван Сеферинов и Антонина Зетова с 16:6:0 гласа, от участвалите 22 члена на съвета. Ето какво сподели вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев за BGvolleyball.com за избора и за контракта на новия треньор Иван Петков:

- Разкрийте повече детайлности за избора за старши-треньор на дамите?
- 2018 година е доста значима за женския ни волейбол. Ако успеем да извърши поставените задания – класиране в Лигата на нациите за 2019-а и надлежно заемане на 6-8 място на Световното състезание, шансът на женския ни волейбол да добие право на присъединяване на Олимпийските игри през 2020 година се усилват доста. Затова направихме контракта с националния селекционер да бъде за една година. За първи път поставихме закрепено заплащане за осъществяване на задания и закрепена сума за награди на треньорите. Това се прави за да има тласък. За първи път назначаваме треньор, който има ясна цел да следва избрана тактика, която сме създали и сме защитили пред Министерството на спорта. Целта е класиране на тима за Олимпийските игри през 2020 година. Затова 2018-а е витално значима и в случай че не успеем в тези задания, няма да имаме задоволително точки в международната класация с цел да имаме право да играем на каквато и да е подготовка за Олимпиадата. За това и за първи път възнаграждението на треньора е обвързано с неговите резултати.

- Какво натежа да се избере Иван Петков?
- Преценихме, че на момента той е най-добре квалифициран. От трите кандидатури за поста, главният дуел бе сред него и Иван Сеферинов, само че с 16:6 гласа избрахме Иван Петков. Смятам, че той работи по една възходяща последователност в Марица. Работи вярно и с една сигурност. Затова ще му бъдат подсигурен всички условия, които той ще изиска за подготовка. Същата цел ще сложим и пред самите девойки. Ясно ще им заявим, че в случай че задачите не бъдат изпълнени, през 2019 ще имам млад тим, нов тим с наклонност за Олимпиадата 2024.

- Това, че е клубен треньор ще окаже ли въздействие?
- Не, няма да попречи. Това не е никакъв проблем. Националната идея няма по какъв начин да се обрече от това, че си в някой клуб. Напротив, мисля, че ще спомогне, тъй като той натрупа много опит, знаете че Марица изигра доста мачове в Шампионска ига. За първи път БФВ слага непосредствено искане за резултати и в случай че желаеме женския ни отбор да се радва на медийно внимание както мъжкия, всичко би трябвало да мине през реализиране на резултати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР