Иван Иванов се класира за Мастърс турнира на най-добрите осем

...
Иван Иванов се класира за Мастърс турнира на най-добрите осем
Коментари Харесай

Иван Иванов се класира за Мастърс турнира на осемте най-добри тенисист до 14 години в Европа

Иван Иванов се класира за Мастърс шампионата на най-хубавите осем тенисисти в Европа до 14 годишна възраст. Състезанието ще се организира в Монте-Карло от 26 до 28 октомври. Иванов е №1 в ранглистата при юношите до 14 година на Тенис Европа и ще бъде подложен под №1 в схемата.

През тази година Иванов завоюва купите на два шампионата от Тенис Европа извършени в България. Той победи на мощния шампионат от първа категория до 14 година в Бургас и на шампионата от трета категория до 16 година на тенис център Санта Марина. Българинът завоюва и трето място в първото издание в историята на шампионата за юноши до 14 година на Уимбълдън. В началото на годината Иван игра край на шампионата от Супер категория в Химки (Русия).

Иванов беше част от националния тим за юноши на България до 14 година, който завоюва седмо място на международното отборно състезание и трето място на европейското отборно състезание.

Иван Иванов е играч на Търговска колегия " Супер Спорт ", гр. Варна, а негов треньор е Кристин Грозданов.

Монте Карло ще бъде хазаин за втора поредна година на Мастърс шампионата за най-хубавите юноши и девойки до 14 и 16 годишна възраст. Състезанието ще бъде излъчено онлайн и излъчено по националната телевизия на Монако.

Мастърс шампионатите до 14 и 16 година започват през 1996 година и са сериозен барометър за предстоящ триумф. Бившите номер 1 в света Ким Клайстерс и Рафаел Надал завоюваха купите надлежно през 1997 и 2000 година, до момента в който играчи като Анди Мъри, Александър Зверев, Симона Халеп и Белинда Бенчич са някогашни медалисти.

През 2018 година Пьотр Нестеров завоюва купата на Мастърса до 16 година на финалите в Реджо Калабрия (Италия).

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР