Иван Иванов е несъмнено един от най-талантливите състезатели при подрастващите,

...
Иван Иванов е несъмнено един от най-талантливите състезатели при подрастващите,
Коментари Харесай

Мечтан дебют при юношите: 14-годишният Иванов се разправи с батковците и вдигна купата в Манакор!

Иван Иванов е безспорно един от най-талантливите състезатели при подрастващите, като през предишния сезон беше определен за тенисист номер едно на Европа до 14 години. Българинът завоюва трофея в своята възрастова група на " Ориндж Боул " през предишния декември и беше заплатен с два " уайлд карда " за присъединяване на фючърси в академията на Рафаел Надал, където нашият съотечественик се приготвя целогодишно.

Иван оползотвори отлично опцията и записа цели три победи във въпросните съревнование, въпреки че не можа да се добере до първата си точка за международната класация на сингъл. Впоследствие пък младежът се включи в юношеско съревнование от първа категория (най-високата възможна), което още веднъж се организира в Манакор.

Досега Иван нямаше никакъв опит при юношите, като беше изиграл единствено една сходна конкуренция в живота си и то от по-нисък ранк, само че записа четири следващи победи, с цел да доближи до финала, където надделя локалния представител Рафаел Йодар с 3:6 6:4 6:4 и завоюва дебютната си купа на това равнище.

Любопитна подрбност е, че в схемата не фигурираше нито един по-млад участник от Иванов, който победи редица момчета с 3 или 4 години по-големи от него и до финала беше изгубил единствено един сет, а там навакса изостава от 4:6 0:3, с цел да реализира най-забележителния си успех на корта към този миг.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР