Иван Глухчев е една от големите легенди на Ботев Пловдив.

...
Иван Глухчев е една от големите легенди на Ботев Пловдив.
Коментари Харесай

Иван Глухчев пред Nostrabet : Неделев има матиращия пас, напомня ми на Зехтински

Иван Глухчев е една от огромните митове на Ботев Пловдив. Като футболист той е част от шампионския тим на клуба, а като треньор извежда ботевци до среброто в елита и три пъти до бронза.
В изявление за Иван Глухчев споделя кое му харесва в обичания му клуб и кое не му прави положително усещане, разкрива по какъв начин е допустимо да бъде решен проблема с Неделев и какво значи за него Ботев.
Г-н Глухчев, по какъв начин видяхте Вашия Ботев през миналото състезание?
Ще ви кажа нещо, което меко казано ме разочарова в нашето състезание като цяло, а се постанова като наклонност. Не знам по какъв аршин се вземат чужденците, само че не ми харесва това, което се прави, освен в Ботев. Имам възприятието, че се притеглят на кг, вместо да се дава по-смело път на наши млади играчи.
Значи ли това, че фланелката на Ботев е „ тежка “ за актуалните му чужденци?
Не мога да кажа, че съм изключително впечатлен от тези, които играха за Ботев напролет. Аз не съм срещу чужденците, само че единствено, в случай че са стойностни и превъзхождат нашите играчи.
Но Ботев е измежду тимовете, които постановат и свои юноши.
Ето това е хубаво и похвално, 3-4 наши момчетата към този момент са титуляри. Ботев постоянно е бил мощен със свои фрагменти и е подвластен от своите фрагменти. През годините постоянно сме налагали и развивали наши момчета, привличали сме, несъмнено, и избран брой играчи от други клубове. Надявам се школата ни да продължи да създава футболисти за представителния отбор на тази прелестна база.
Какво мислите за новия национал на Ботев?
Харесва ми Наско Илиев. Той футболист с качества, прелестно е, че откри и головата си сметка за националния отгбор. Като го виждам, си припомням по какъв начин Антим Пехливанов водеше нашата офанзива.
Неяснотата към Неделев вълнува и тормози с съображение от месеци ботевистите. Вашият коментар?
Непонятна тематика за мен. Необяснимо е и не разбирам това безмълвие на управлението. Не знам какви са ходовете на шефовете - да го продадат и да вземат пари за него, или да го задържат. Знаете, че сделките са неизменима част от футбола, който от дълго време се е трансформирал и в бизнес.
Как може да се реши проблема с Неделев в интерес на клуба?
Единствено притежателят може да се наложи и да реши еднолично, да направи по този начин с новия контракт на Тошко, че той да остане удовлетворен. Да разбере, че е оценен, а това няма по какъв начин да е друго, поради безспорните му качества на футболист и водач.
Виждате ли нещо в играта на Тошко Неделев от огромния Петър Зехтински?
Виждам, да. Тошко има матиращия пас, с който разсича защитата и извежда свои съотборници на чисти позиции. Тошко е като Петьо - водач, има и харизма. Много желая да остане, той се намира в златните години за един футболист и ще води Ботев нагоре.
Как приемате превъзходството на Локомотив в Пловдив?
Локо е с едни гърди напред в този момент и аз им поисквам да не престават по същия метод. Помня какви дербита сме играли с тях, бяха гордостта на Пловдив, в този момент е същото. Но съм уверен, че Ботев ще си върне славата и рано или късно ще стъпи на краката си.
Г-н Глухчев, ще успее ли съгражданинът Ви Ясен Петров да извади държавния отбор от пропастта?
Познавам Ясен, с него съм на „ ти “. Той е наше момче, ботевист, не съм му бил треньор, само че зная, че е образован мъж, с който е наслаждение да разговаряш. Ние сме доста близки, щерка ми му е била кума на сватбата, той ми вика бате Ванко. Смятам, че Ясен ще вдигне равнището на националния, само че му би трябвало време и бих се радвал, в случай че му го дадат.
Кои са мощните качества на Ясен Петров?
Освен че му е ясна играта, силата му е, че е диалогичен и има правилен метод към хората, с които работи. Дано не се намесят странични фактори, които да му пречат на работата.
Да се върнем отново към Ботев. Бихте ли споделили, кои са най-хубавите му футболисти, които сте упражнявали?
Те не са един или двама. Пет години бях треньор на един огромен Ботев, който играеше атакуващ и сантиментален футбол, само че основите на този тим ги положихме още преди години с починалия Динко Дерменджиев, на който бях пет години асистент. В този тим бяха ботевисти - Петьо Зехтински, Славчо Хорозов, Сашо Иванов, Бог да го елементарни, Георги Славков, лека му пръст, Коце Костадинов, Митко Аргиров, да не изброявам още. С Георги Славков бяхме до последно дружно преди да почине, с Петьо Зехтински и до момента сме дружно. С него сме на „ ти “, защото си харесваме по темперамент, нрав и разбирания за футбола.
Спират ли Ви още хора по улиците в Пловдив, както преди?
Спират ме, и то постоянно по основната. Няма ден да не ме стопират. На всеки обръщам внимание, тъй като считам, че аз не съм по-голям от никой. Говорим си за Ботев, обсъждаме и други тематики. Радвам се, че отстранявам внимание на тези хора и ми е прелестно, че и те отделят внимание на мен.
Скоро ще е подготвен Колежа. Ще Ви забележим ли там?
По този въпрос ще кажа: Дай боже, да стане колкото се може по-скоро. Човек, обаче не трябва да си прави дълготрайни проекти, към този момент съм на години, а и тази пандемия...
За край. Какво е за Вас Ботев, господин Глухчев?
Знаете ли, когато Георги Генов-Джогата, лека му пръст, ме взе преди време в тима като футболист от Велинград, ми сподели: Ботев е като троскота, тази жива трева. Колкото повече го скубят, толкоз по-дълбоки корени пуска. Това значи, че Ботев го е имало, има го и ще го има. Това е един популярен клуб и аз съм благополучен, че останах вечно свързан  с него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР