Иван Гешев тепърва ще доказва и оборва тези, които считат,

...
Иван Гешев тепърва ще доказва и оборва тези, които считат,
Коментари Харесай

Вярва ли си Магдалинчев на това, което казва за Гешев по медиите?

Иван Гешев занапред ще потвърждава и оборва тези, които смятат, че изборът му за основен прокурор не е напълно подобаващ. Това споделил по Българска национална телевизия представляващият Висшия правосъден съвет, арбитър Боян Магдалинчев. Според него Иван Гешев е единственият основен прокурор, който ще стартира с толкоз огромни упования към него на фона на това, което миналите 4-5 месеца се случваше - митинги, поляризирани мнения.
Магдалинчев счита също, че натискът против Гешев е бил политически, само че не сподели от кое място идва.

Възникват некои съображения по казаното от представляващия Висш съдебен съвет, както би се изразил Тодор Живков.

Как тъкмо Гешев ще потвърждава и оборва тези, които считат, че не е подобаващ за поста?

Ето три благоприятни условия:

А/ Като арестува и стартира следствие против Делян Славчев Пеевски за тези над 570 млн, които е употребил от КТБ? Примерно. А може да приключи най-сетне инспекцията за баровския апартамент, който употребява финансовия министър без да заплаща наем. Дребни работи за неговите мащаби, само че за първа крачка са подобаващи.

Б/ Ще повдигне обвинявания на всички, които не го харесват, а по-последователните ще затвори в ареста, оковани в вериги? Вече натрупа опит с кметиците на " Младост ".

В/ Ще стартира инспекции и ще спре медиите, които го подлагат на критика и ще даде цялостна независимост на словото на тези, които пропагандират неговите успехит?

Съдия Магдалинчев твърди още, че натискът против Гешев бил политически. Да забележим. В митингите участваха най-вече младежи, доста от тях с децата си. Изразяваха гражданска, а не политическа позиция. Ако позицията на „ Да, България “ Магдалинчев приема за „ политически напън “, то по какъв начин ще назова контрапротестите, поръчани от подмолни играчи и изпълнени от мутри и платени безхаберници, излезли да изкарат някой лев без да знаят защо става дума?

Освен това, арбитър Магдалинчев няма по какъв начин да не знае, че всеки митинг, мнение и гражданска позиция съдържат политичеки детайли. Няма по какъв начин да не е по този начин, тъй като провежданите политики на ръководството въздействат върху всички области на публичния и даже на частния живот.

Съществува обаче една друга версия и тя е, че назначението на Гешев е политическо . Магдалинчев доста добре знае защо става дума. Както знае, че този кръг е същият, който обезпечи гласуването избора на Цацаров за началник на КПКОНПИ в Народното събрание.

А за какво да не допуснем хипотезата, че отново същият кръг има пръст и в това самият Магдалинчев да е във Висш съдебен съвет и негов представляващ?

Хипотези всевъзможни... Някои прекалено много се доближават до истината и нормално нямат нищо общо с формалните версии, които избрани хора се пробват да внушат в общественото пространство. Самите те знаят, че правят операция. Въпросът е против какво го вършат.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР