Иван Благоев е европейски шампион по сумо за 2022г. и

...
Иван Благоев е европейски шампион по сумо за 2022г. и
Коментари Харесай

Шампионът по сумо от симитлийското село Полена: Най-голямата ми мотивация за победа е синът ми 

Иван Благоев е европейски първенец по сумо за 2022г. и републикански първенец шест следващи години, медалист е от международни държавни шампионати по битка и сумо. За достижения в Европейските Олимпийски игри 2023 в Полша е измежду наградените сумисти от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Предстоят му Европейско състезание през септември в Полша и Световно - в Токио през октомври. Много труд, часове тренировки, работа в адвокатска адвокатска фирма и безусловно отдаване на фамилията - това е Иван - първенецът от Полена.

Месец откакто завоюва бронза на Европейското състезание по сумо, Иван Благоев получи премия от министъра на спорта Димитър Илиев. И все пак, не е удовлетворен. “Можех повече. - споделя той. - Да, измежду тримата най-силни сумисти в Европа съм, само че това са хората, които предходната година надделях. След като изгубих от грузинеца в първата среща, незабавно си помислих, че синът ми гледа и ме чака с орден. И се стегнах. С доста воля завоювах бронза и направих дребния безпределно благополучен. ” - прави своята равносметка Иван.

Спортът не е главната му активност. Основната му работа е в адвокатска адвокатска фирма. Съчетава тренировки и надпревари, и е каскадьор, само че постоянно има време за фамилията, което време за него е най-важно.

“Как съумявам да бъда на всички места е въпрос, на който отговорът е съвсем неосъществим. Всеки ден е извънредно натоварен и непредвидим. Тренировките са рано заран, преди да е почнал работният ден. След работа, в случай че ми е останала мощ, отивам за втора подготовка. Веднага по-късно бързам да се прибера у дома, с цел да се видя със фамилията и да отделя по този начин скъпото време за тях, като безпределно им благодаря за разбирането и поддръжката. ” - споделя за всекидневието си.

Иван споделя, че синът му е най-голямата мотивацията и фантазията му е да бъде най-хубавият образец за детето си, с цел да може един ден то да бъде добър човек. “Не държа да е добър състезател, а добър човек. Негов избор е дали ще се развива в тази тенденция. ” - добавя той.

И се радва, че е част от многото съумели български спортисти от община Симитли. И въпреки, че няма клубове по сумо в общината смята, че общинското управление се интересува, милее и почита триумфите на спортистите и прави всичко допустимо, с цел да ги поддържа. Изключително прелестно е бил сюрпризиран, когато получи от кмета на община Симитли Апостол Апостолов премията “Спортист на годината на община Симитли - 2022 ”.

За него триумфът е неизменност, воля, предпочитание да успееш, да надградиш, да победиш и да изпиташ сладостта от това да си на най-високото ходило, тъй като не всеки път е побеждавал. “За тези 20 години доста гении прекратиха спортните си кариери, тъй като не се научиха да губят, а бяха доста по-добри от мен. ” - споделя Иван и потегля към своя сложен, претрупан, само че плодороден ден - с любов и отговорност към фамилията, с взор към следващия шампионски връх.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР