ИТН с уверение, че няма да има ДС – съветници

...
ИТН с уверение, че няма да има ДС – съветници
Коментари Харесай

След скандала: Теодора Генчовска се отказа от назначението на Сертов във външно министерство

ИТН с увещание, че няма да има Държавна сигурност – съветници в екипа на министърката
Външният министър Теодора Генчовска явно се е отказала да назначава някогашния началник на ДАНС Петко Сертов за собствен консултант. Информацията разбуни духовете в обществените мрежи и провокира бурни реакции поради предишното му. В Народното събрание ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов пък увери, че Теодора Генчовска няма да назначи Сертов.

„ Няма да има нито един консултант от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи. Нямам различен коментар “, сподели Йорданов.

Информацията за назначението на Сертов и още трима души, свързани със службите на тоталитарния режим в пенсионна възраст, за съветници на министър Генчовска се появи преди ден.

Днес имената им към този момент не попадат на уеб страницата на външно министерство. От останалите групи в ръководещата коалиция бяха сбити.

Председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски препрати медиите към експертите в Министерство на външните работи.

Лидерът на Демократична България Христо Иванов означи, че ще изразят мнение, само че нямат право на несъгласие. Лустрацията е една от точките в политическата стратегия на Демократична България.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР