ITF M15 Созопол, финалАлександър Лазаров – Владислав Орлов 6-1, 6-1Александър

...
ITF M15 Созопол, финалАлександър Лазаров – Владислав Орлов 6-1, 6-1Александър
Коментари Харесай

Лазаров с втора ITF титла за годината след разгром в Созопол


ITF M15 Созопол, край

Александър Лазаров – Владислав Орлов 6-1, 6-1

Александър Лазаров завоюва купата на M15 шампионата в Созопол след разгромна победа над втория подложен Владислав Орлов (№464). Оглавяващият схемата българин изигра най-силния си мач в шампионата и завърши дуела в своя изгода след едвам 66 минути игра. По този метод Лазаров завоюва втория си ITF трофей за годината, откакто през юли победи и в София.

И четирите аса в мач бяха дело на Лазаров, който също така не направи нито една двойна неточност в хода на дуела. Четвъртата ни ракета завоюва 80% от точките си на първи сервис (24/30) и беше безукорен при възможностите си за пробив (5/5), като в това време отрази и двата брейкпойнта, до които Орлов доближи.

Мачът стартира вихрено за Лазаров, който нанесе доста сериозен удар по упоритостите на съперника си, давайки му единствено четири точки в първите пет гейма. Украинецът редуцира пасива си, след което стигна до две точки за пробив. Лазаров обаче не разреши на втория подложен да продължи да се надява на поврат и още веднъж завоюва подаването си, надделявайки с 6-1 в първата част.

Съотношението на силите не се промени и във втория сет, като българският тенисист реализира ранен пробив за 2-0. Орлов понижи изоставането си, само че това бе последният положителен миг за него в днешния конфликт. Лазаров продължи да господства изцяло над международния №464 и даде единствено три точки до края на мача, триумфирайки изрично с 6-1, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР