Италия ще премахне контрола по границата със Словения веднага щом

...
Италия ще премахне контрола по границата със Словения веднага щом
Коментари Харесай

Италия ще премахне контрола по границата със Словения

Италия ще отстрани контрола по границата със Словения незабавно щом геополитическата обстановка се стабилизира, сподели през днешния ден в Загреб министър председателят Джорджа Мелони, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мелони е първият италиански министър председател, дошъл на двустранно посещаване в Хърватия от над 20 години.

“Това е в действителност необяснимо, тъй като ние сме и географски, и исторически доста близки страни “, сподели тя на взаимна конференция с хърватския министър председател Андрей Пленкович.

Двете страни имат чудесно съдействие, като работят дружно на икономическия и промишления фронт, само че би трябвало да работят дружно и стратегически, сподели Мелони.

Италия е главният търговски сътрудник на Хърватия и един от петте най-големи вложители през последните 30 години, сподели Пленкович. Търговията за предходната година възлиза на 8 милиарда евро.

Мелони сподели, че е съгласна с Пленкович по доста въпроси, в това число мнението, че Европейски Съюз е изправен пред невиждана мигрантска рецесия.

Тя постоянно беседва с африкански водачи и твърди, че Европейски Съюз би трябвало да има друго съдействие с африканските страни.

Миналата седмица тя сподели, че Италия и Албания са постигнали съглашение, съгласно което Италия ще изпраща мигранти, избавени в морето, в Албания, където ще бъдат основани два центъра. Смята се, че Албания ще може да отсява 36 000 търсещи леговище годишно, оповестяват международните медии.

Днес Мелони назова това съглашение “много новаторско и интелигентно ”, като сподели, че е събудило интереса на други европейски страни и че може да послужи за образец, в случай че бъде приложено сполучливо.

След терористичната офанзива на „ Хамас “ против Израел и експлоадирането на войната в линията Газа при започване на октомври Италия вкара надзор на границата си със Словения, след което Словения направи същото на границата си с Хърватия.

Мелони сподели през днешния ден, че Италия “винаги е подготвена ” да отстрани контрола, откакто обстановката се успокои.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР