Италия премахна някои от най-строгите ограничения, които имаха за цел

...
Италия премахна някои от най-строгите ограничения, които имаха за цел
Коментари Харесай

Без маски на открито - Италия премахна ограничения

Италия отстрани някои от най-строгите ограничавания, които имаха за цел да спрат разпространяването на Омикрон разновидността. Маските навън към този момент не са наложителни. От нощес отвориха и нощните заведения.

Хората по улиците на Рим не криеха облекчението си след отпадането на условието да се носят маски, даже навън.

Те въпреки всичко остават наложителни за закритите публични места и целесъобразни при огромни събирания навън, където спазването на отдалеченост не е допустимо.

Нощните клубове и нощните заведения отвориха след 6-седмично спиране. На 30-и декември италианските управляващи разпоредиха затварянето на нощните клубове поради скока на новите случаи, доминирани от разновидността Омикрон.

Тогава беше въведено и наложителното носене на маски навън. Извънредното състояние в Италия изтича на 31-ви март, а евентуално и множеството здравни ограничения.

91% от италианците над 12-годишна възраст са с една доза ваксина против коронавирус, 88% са със приключен имунизационен цикъл, а 35 милиона души са с подсилваща доза. Според здравния министър Роберто Сперанца това дава съображение да се счита, че стартира нова фаза в борбата против COVID-19.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР