Италия няма да се съгласи на споразумение, по силата на

...
Италия няма да се съгласи на споразумение, по силата на
Коментари Харесай

Италия няма да приеме мигранти от Германия, докато ЕС не започне да защитава границите си

Италия няма да се съгласи на съглашение, по силата на което да приема назад мигранти от Германия, до момента в който Европейски Съюз не предприеме дейности за отбрана на външните си граници и не стартира да споделя миграционното задължение. Това съобщи през вчерашния ден италианският вътрешен министър Матео Салвини, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Салвини акцентира пред кореспонденти след среща с немския си сътрудник Хорст Зеехофер, че тези условия би трябвало да бъдат изпълнени, " преди да приемем и един мигрант в Италия ".

Въпреки твърдата позиция на Салвини, Зеехофер съобщи, че се надява да бъде реализирано съглашение до края на юли или началото на август за връщане в Италия на претендентите за леговище, записали се първо там.

Салвини сподели, че двамата със Зеехофер имат " обща цел: по-малко пристигнали кораби, по-малко починали, по-малко мигранти както в Италия, по този начин и в Германия ", съобщи " Франс прес ".

Двамата разговаряха в навечерието на среща в австрийския град Инсбрук на министрите на правораздаването и вътрешните работи от Европейски Съюз, която значително ще бъде отдадена на миграционния въпрос.

По-рано тази седмица Зеехофер показа проект за надзор и ограничение на миграцията в страната. Предвижда се също претендентите за леговище, които към този момент са регистрирани в други страни от Европейски Съюз, да бъдат непосредствено връщани там, откъдето за пръв път са влезнали в Европейски Съюз – главно в Гърция и Италия.

Новото италианско държавно управление, в което взе участие антиимигрантската партия на Салвини " Лига ", желае мигрантите да бъдат прехващани и връщани в Либия, вместо да бъдат допускани в Европа. Салвини към този момент върна от италиански пристанища избавителни кораби на благотворителни организации и счита да прави същото с задгранични кораби, участващи в морски задачи на Европейския съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР