Италия наложи още по-строги мерки за ограничаване на заразата. Армията

...
Италия наложи още по-строги мерки за ограничаване на заразата. Армията
Коментари Харесай

Армията е по улиците на Италия, със заразените става страшно

Италия наложи още по-строги ограничения за ограничение на болестта. Армията патрулира по улиците, тук-там управляващите стопираха предприятия и не разрешиха всевъзможни спортни и физически действия навън, даже и самостоятелните. Само за последното денонощие страната означи нов драматичен връх - починаха близо 800 души.

Италия с нова черна статистика. Само за последното денонощие в страната са регистрирани 800 смъртни случаи на ковид. Жертвите в страната към този момент са 4 825, а инфектираните са над 53 хиляди.

През последното денонощие и в Испания смъртността скочи фрапантно. Жертвите на COVID-19 там са 1,381.

След като Италия се трансформира в страната с най-високо смъртност от COVID-19 в света, държавното управление реши да вкара още по-стриктни ограничения.

"Правителството реши да закрие цялата индустриална активност в страната, която не е строго нужна, решаваща и незаменима за гарантирането на съществени артикули и услуги ", сподели министър председателят на Италия Джузепе Конте, предава Bulgaria ON AIR.

В най-засегнатия италиански район - Ломбардия, влизат в действие драконовски ограничения. Забраняват се тренировките и упражненията навън, даже и те да се правят независимо. Посещението на парковете също не е разрешено. Забранява се потреблението на вендинг машини.

Русия изпраща помощ на лекарите в Италия. В страната ще дойдат 8 бригади от военни медици и особено здравно съоръжение.

Помощ идва и от Колумбия. 52-ма лекари се включват в битката против COVID-19 в Ломбардия.

"Ще работим неуморно в грижите, дружно със здравните им експерти ", сподели ръководителят на кубинската здравна бригада Рикардо Прес.

В Испания, която е втората най-засегната страна в Европа, броят на инфектираните и жертвите пораства. Правителството е купило над 600 хиляди теста за вируса и се чака да подписа договорка за вноса на още 6 милиона.

В световен мащаб жертвите към този момент са към 13 000, а инфектираните - 300 000. Съседките ни - Северна Македония и Сърбия, към този момент вкараха и полицейски час.

„ Ние сме изцяло наясно с напъните, които постановат италианците “, съобщи Джуцепе Конте, министър-председател на Италия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР