Италия и Унгария настояха Европейския съюз да призове изрично за

...
Италия и Унгария настояха Европейския съюз да призове изрично за
Коментари Харесай

Италия и Унгария искат ЕС да призове за примирие в Украйна

Италия и Унгария настояха Европейския съюз да призове категорично за помирение в Украйна и за мирни договаряния с Русия обратно на други членки на общността, която желаят твърда позиция по отношение на Москва преди среща на върха другата седмица, съобщи Ройтерс.

Проектостановище за Европейския съюз на 30-31 май, което е забелязано от Ройтерс, разказва Европейски Съюз като “непоклатим в уговорката си да поддържа  Украйна да упражни правото си на самозащита против съветската агресия” – с дата 19 май. Мирни договаряния не се загатват.

Но на среща на посланиците в Европейски Съюз в петък италианският представител е предложил промени в текста, заявявайки, че би трябвало да се упоменат мирни договаряния и неотложно помирение като една от първостепенните цели на Европейски Съюз. Това са декларирали участвали на срещата.

Предложението е било подкрепено от Унгария и Кипър, които бяха измежду най-големите критици на новия пакет евросанкции против Русия, който е блокиран от седмици поради вътрешни различия.

Унгария е срещу плануваното петролно ембарго, до момента в който Кипър има опасения за препоръчаната възбрана за имотни продажби на съветски жители.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР