Италия и Турция ще изберат по пет локации за Европейското

...
Италия и Турция ще изберат по пет локации за Европейското
Коментари Харесай

Колко стадиона ще построи Италия за Евро 2032?

Италия и Турция ще изберат по пет местоположения за Европейското състезание през 2032 година, а президентът на FIGC (Италианската футболна федерация) Габриеле Гравина предложи два или три нови стадиона да бъдат издигнати на Апенините „ за начало “.

Това е първият огромен интернационален шампионат, проведен от Италия след Световното състезание през 1990 година.

УЕФА заяви, че Италия и Турция са показали 20 евентуални стадиона-домакини, от които 10 ще бъдат определени - по пет от страна. Срокът е до октомври 2026 година

Габриеле Гравина разкри пред Sky Sport Italia, че три стадиона към този момент са оценени „ позитивно “ от УЕФА, тъй че би трябвало да бъдат издигнати единствено „ два или три нови “. Гравина сподели още, че Италия има време да „ сложи основите си “ в построяването на стадионите до 31 март 2027 година

Той обаче настоя, че страната „ не би трябвало просто да обмисля пет или шест места за тази фаза “, а да опита освен това.

„ Трябва да отидем оттатък и да забележим 2032 година като страхотна опция, която може да предложи на страната ни и на света на футбола късмет за развиване и създаване на хрумвания, просвета и инфраструктура “, съобщи президентът на италианския футбол Гравина.

Все още не е ясно кои игрища са оценени „ позитивно “ от УЕФА. Според „ Скай Спорт “ това са „ Алианц Стейдиъм “ в Торино, „ Сан Сиро “ в Милано и „ Олимпико “ в Рим.

Относно въпросите с новите игрища, на напред във времето излиза Милан. Седемкратният европейски отличник се надява да открие новото си оборудване до 2029 година, започвайки работа в края на 2025-а.

Това значи, че има сериозна въпросителна дали този нов стадион на „ росонерите “ да не размени „ Сан Сиро “. Възможен е и вид, при който два стадиона в Милано да одобряват мачове.

Гравина също по този начин предизвести, че не е податлив да одобри „ комисар “, който да дава отговор за плановете за нови игрища и да движи нещата в вярната посока.

„ Не се заблуждавайте “, сподели Гравина. „ Един комисар не може да бъде решението на всички проблеми (б.р. - с бюрократичните проблеми при градежите в Италия). Може да е потребно, само че е един от детайлите. Всички заинтригувани страни би трябвало да бъдат въвлечени в света на футбола ”, приключи очевидно прочувственият Гравина.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР