Италия и Франция - водещите производители на първокачествено вино в

...
Италия и Франция - водещите производители на първокачествено вино в
Коментари Харесай

Чашата е наполовина празна: Италия и Франция намаляват производството на вино

Италия и Франция - водещите производители на първокачествено вино в света - ще се стремят да понижат продукцията си от идната годишна продукция, с цел да поддържат цените, откакто пандемията на новия ковид смаза продажбите и докара до огромно струпване на ресурси.

В Италия вътрешното търсене на вино се чака да спадне с съвсем една трета, откакто блокирането докара до затварянето на хотели, заведения за хранене и питейни заведения с месеци. Междувременно туристите към момента отсъстват. Износът също понижа, а производителите на вино се опасяват от загуба от към 1 милиард евро тази година, или 9% от общите продажби, написа Reuters.

Рим, който се стреми към понижаване на производството с към 5% спрямо предходната година, е отделил 100 милиона евро (119 милиона долара) за компенсиране на лозарите, които изхвърлят сред 15% и 50% от гроздето си. Според асоциациите на винопроизводителите обаче вредите ще надвишават наличните средства.

За висококачествени марки като Chianti Classico и Prosecco производителите могат да получат по 1 100 евро на хектар земя, върху която гроздовата годишна продукция е отчасти унищожена.
 Какво е бъдещето пред винопроизводителите в Италия?
Какво е бъдещето пред винопроизводителите в Италия?

Консумацията на алкохол се усилва по време на рецесия. Но дали това ще бъде задоволително за бранша?

Някои огромни консорциуми, като този, който създава Brunello di Montalcino (около 200 евро за бутилка), дефинират лични индустриални квоти. Производителите на Brunello се съгласиха на 12,5% понижение на продукцията от идната годишна продукция. Източник от промишлеността съобщи, че производителите са продали единствено половината от задачата си за 2020 година.

Заявленията за приемане на обезщетение би трябвало да се подават до 10 август.

" 100-те милиона евро, заделени от държавното управление, сигурно няма да бъдат задоволителни ", разяснява Лука Полини, ръководител на асоциацията Avito, в която членуват висококачествени тоскански производители на вино.

Тоскана също тази седмица сложи на масата 6 милиона евро, с цел да помогне на производителите на вино да изградят в допълнение място за предпазване, само че Полини твърди, че доста лозари избират да изхвърлят гроздето си.

Самият район към този момент разполага с непотребни ресурси, еквивалентни на към 2 милиона бутилки вино от предходната годишна продукция, сподели той.
 Кои страни изнасят най-вече вино в света и къде е България измежду тях?
Кои страни изнасят най-вече вино в света и къде е България измежду тях?

Една напитка с хилядолетна история

Въпреки че Франция не е въвела скица за обезщетение, реколтата от грозде също ще бъде по-малка. Все още няма консенсус измежду производителите за квоти.

Групата CIVC на производители на шампанско пресмята, че през тази година до 100 милиона бутилки ще останат непродадени, като оборотът ще намалее с над 1,7 милиарда евро.

Данните демонстрират още, че повече от един милиард бутилки са насъбрани в избите за шампанско, което съставлява няколко години евентуални продажби.

Union des Maisons de Champagne (UMC), която предизвиква ползите на огромните производители на шампанско, в това число Moet & Chandon и Dom Perignon на LVMH, желае оптималният рандеман за годишна продукция 2020 да спадне с до 40% спрямо предходната година.

Въпреки всичко това производителите не желаят да понижат добива си с повече от 17%, пишат локални медии.

Председателят на UMC Жан-Мари Байер отхвърли да разяснява протичащото се на договарянията, само че сподели пред Reuters, че е убеден, че съглашение ще бъде реализирано на среща, планувана за 18 август.

Рим и Париж също отпуснаха пари за производителите, които дестилират непотребното вино в алкохол за приложимост в препарати за стерилизация и парфюми, а Франция тази седмица усили финансовата си поддръжка за производителите на 250 милиона евро, като съобщи, че паричните потребности са " належащи ".
 Френски винопроизводители ще вършат дезинфектанти от непродаденото вино
Френски винопроизводители ще вършат дезинфектанти от непродаденото вино

Мярката е утвърдена от Брюксел и Европейски Съюз ще финансира дестилацията

Винената промишленост на страната се пробва да се оправи и с друго закъснение, породено от американските цени, които ограничиха износа, част от по-широк търговски спор сред Вашингтон и Европейския съюз.

" Времето беше удобно тази година, тъй че реколтата би трябвало да е добра, само че въпросът за производителите е дали те могат да продават бутилките си на вярната цена ", показва Отавио Каджано де Азеведо, общоприет шеф на асоциацията Federvini wine association.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР